Sport

2017.04.02. 17:35

Nem sikerült: érem nélkül maradt a Kohász

Kecskemét - A Magyar Kupa négyes döntőjében nem sikerült az éremszerzés.

Jankó Árpád

A D. Kohász csak a negyedik helyet szerezte meg. Fantasztikus kupahangulat fogadott bennünket a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban szombaton délután. És bizony alig akartunk hinni a szemünknek. A mérkőzés után búcsúzkodó győri és debreceni játékosok mögött ugyanis az eredményjelző táblán ez virított: 34-14! Természetesen a Győri Audi ETO javára.

Húszgólos vereséget szenvedett tehát a DVSC... Következhetett ezek után az FTC-Rail Cargo Hungaria - Dunaújvárosi Kohász találkozó. A tét ezúttal a Győr mellé kerülés a döntőben, avagy a harmadik helyért vasárnap a Debrecen csapata elleni találkozó kedvező végeredménye. A dunaújvárosi fiatal, Klujber Katrin roppant határozott kijelentéssel készült a Fradi ellen: „Döntőt akarok játszani. Miért is ne? Ahhoz persze le kellett győzni a zöld-fehér gárdát.

FTC - D. Kohász

33-29 (18-15)

Vezette: Bíró Á., Kiss O.

FTC: Szikora - Lukács 3, Kovacsics 7 (1), Pena 1, Szekeres, Szucsánszki 7 (4), Schatzl. Csere: Bíró (kapus), Szarka, Mészáros 1. Snelder 3, Monori 3, Faluvégi 3, Jovanovics. Edző: Elek Gábor.

D. Kohász: Csapó - Klujber 2, Kovács A. 10 (4), Cifra 1, Szalai 4, Micijevic 1, Rácz-Vincze 3. Csere: Pálinkás (kapus), Takács D. 1, Grosch 2, Kemény 2, Karnik, Gindeli, Nick 1, Kudor 2.

Szép lassan, "bemelegedett" a két csapat a játékba, és egyre kevesebbet is hibáztak. A Fradi egy-két, esetleg három góllal vezetett. Az FTC-ben Szucsánszki, a Kohászban pedig Kovács Anna célzott a legpontosabban. A 17. percben már csak egy volt a különbség (9-8). Keményen védekezett a Fradi. (Ismerős Szekeres Klára és Mészáros Rea stílusa.) Szükség lett volna a támadásban valami extra, váratlan megoldásra. De ez nem sikerült a dunaújvárosiaknak. Ám mindkét csapat továbbra is hibázgatott. Kovács viszont már a nyolcadik góljánál tartott, de a Ferencváros öt góllal elment (18-13). Ám kapaszkodott a Kohász, és a félidő végén 18-15-re szépített.

Kudor Kitti küzd a debreceni védőkkel, oldalt figyel Takács Dusmáta

Várható volt, hogy mindkét edző a szünet után forgatja a csapatát, gondolva a vasárnapi érmes mérkőzésre. A Kohásznál a védekezést kellett megerősíteni. Takács Dusmáta, Grosch Vivien, Nick Viktória is pályára lépett. Kovács remekelt. Változatlanul a legnagyobb veszélyt jelentette a Fradi kapujára. A fővárosiak képtelenek voltak nagyobb különbséget kiharcolni (20-17), a dunaújvárosi együttes pedig nem tudott kiegyenlíteni. A semleges szurkolóknak is nagyon szimpatikus volt a Kohász szívós, akaratos kézilabdája. És sorra jöttek a pályára a fiatalok. Kemény Dóra, Gindeli Panna, Pálinkás Viktória kapus. Ügyesen, szépen játszottak. 28-24-nél Kemény Dóra már a második gólját dobta, és az 56. percben megtörtént a nagy baj.

Dóra fájdalmas arccal terült el a parkettán, s a helyszínen lévő orvos diagnózisa szerint térdszalag-szakadást szenvedett. A kecskeméti kórházban ideiglenesen ellátták (gipszkötés), és a mai műszeres vizsgálat dönti el, valóban súlyos-e a sérülése. A közönség szép gesztussal, tapssal kísérte le Kemény Dórát, akit Bába Mihály gyúró vitt le a pályáról. Végül a becsülettel és jól játszó Kohász 33-29-re kapott ki a Fraditól, vagyis vasárnap a harmadik helyért játszhatott a Debrecen ellen.

A Dunaújvárosi Kohász szurkolói a mérkőzés után sportszerűen megköszönték a csapat igyekezetét

Elek Gábor, az FTC edzője: - Úgy gondoltuk, könnyű játék is elég a Dunaújváros ellen. Kiderült ismét, nem lehet a Kohászt lebecsülni. A Győr ellen nagyobb koncentrálásra lesz szükség.

György László: - Elégedett vagyok a játékunkkal, az eredménnyel persze már nem, hiszen kikaptunk. De sok játékosom helyt állt. A bronzmeccsen több tudatosság, nagyobb sebesség és agresszív védekezés kell. Nem lehetünk fáradtak. A szívünk visz majd előre bennünket.

A tízgólos Kovács Anna: - Játszottunk egy jó mérkőzést a Fradival. Sajnos a három-négy gólos előnyét végig megtartotta a zöld-fehér gárda. A Debrecen ellen a hibáinkat ki kell javítani, és bírni kell erővel az újabb hatvan percet.

 

 

A debreceni csapat szombaton áprilisi tréfát űzött a Dunaújvárosi Kohásszal. Merthogy húszgólos vereséget szenvedett a győri együttestől. Ebből arra lehetett következtetni, hogy egy önbizalmát vesztett, szétesett együttes fog vasárnap kiállni a Kohász ellen a bronzmérkőzésen. Nos, ezzel szemben egy akaratos, rendkívül friss (!), még az utolsó percekben is nagy sebességgel támadó, foggal-körömmel védekező csapat volt a szenvedő Kohász ellenfele. Azt is mondhatnánk, hogy három játékos, légiós: Punko Anna, Yezhykava Karyna és Despotovic Jelena kivégezte a dunaújvárosi együtteset.

Debrecen - D. Kohász 30-24 (14-11)

Vezette: Tomecsko-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás.

Debrecen: Horváth-Pásztor - Varsányi 2, Sirián 2, Despotovic 6, Garbuz, Yezhykava 5, Kelemen 1. Csere: Lajtos (kapus), Csáki 5 (3), Tóvízi, Siska, Pénzes, Szabó, Tóth, Marincsák, Despotovic 6. Edző: Tiselj Anton.

D. Kohász: Csapó - Klujber 2, Kovács 8 (4), Szalai 2, Cifra , Micijevic 4, Rácz-Vincze 1. Csere: Pálinkás, Vártok (kapusok), Takács D. 2, Grosch 1, Karnik, Nick, Kudor 4 (1). Edző: György László.

A 15. percben már a hajdúságiak vezettek 9-8-ra. A Kohász sokat hibázott, s ezekből szerezték a gólokat a debreceniek. A siker pedig fellelkesítette a DVSC játékosait, s egyre nagyobb magabiztossággal kézilabdáztak. Egymás után cserélte a játékosokat György László, és a 28. percben ki is egyenlített Micijevic (11-11). De három gól előnynek örülhettek a debreceniek az első félidő végén. 14-11. A folytatásban is sokkal jobban védekezett a DVSC, remekül védett Lajtos Nóra. Egyre inkább nőtt a különbség. Már 19-13-ra is vezetett a hajdúsági gárda. Kínai figurából is dobtak gólt a piros mezes debreceniek. Boldogan és nagyon frissen rohantak a Kohász kapuja felé, hatalmas gólokat ragasztottak a kapuba. A hajrában sem történt változás. György László edző Csapó Kyra és Pálinkás Viktória után már a junior Vártok Ramona kapust is pályára küldte. A Kohász játékában már nem volt átütő erő. Emberelőnyben sem tudták a mieink a keményen kézilabdázó debreceni védelmet feltörni.

Kovács Anna vasárnap is kitett magáért. Nyolc gólt dobott
Fotó: Ady Géza

Még két gólt szereztünk kettős emberelőnyben, de már a DVSC csapatát ez nem érdekelte, a sok kiállításra, Csáki piros lapjára is csak legyintettek. A sípszó után boldog örömtáncot lejtettek a parkettán.

György László: - Ilyen gyenge teljesítménnyel senkivel sem tudtunk volna partiban lenni. Fegyelmezetlen támadójáték, gyengébb kapusteljesítmények, sok technikai hiba, ezek jellemezték a játékunkat. A számtalan könnyű kapott góllal pedig legyőztek bennünket. Elúszott a harmadik hely.

A Debrecen a nemzetközi porondon

Nagyon reménykedtünk abban, hogy a Dunaújvárosi Kohász a Magyar Kupa négyes döntőjében megszorongatja a Ferencváros női kézilabdacsapatát. Majd másnap legyőzi a Debrecent. (A DVSC 34-14-re kapott ki a Győri ETO csapatától!) Nos az FTC elleni 29-33-as eredmény elfogadható. Ám szombaton a győriek által (húsz góllal) kiütött DVSC tegnap feltámadt. Frissen, gyorsan, nagy önbizalommal kézilabdázott, és övék lett a bronzérem. Ez pedig EHF Kupa-indulást jelent a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!