Sport

2012.03.29. 18:00

Magyar férfi kézilabda-válogatott: Könnyed győzelem Algéria ellen

A remekül védekező magyar férfi kézilabda-válogatott 29-18-ra legyőzte az algériai együttest a jövő heti olimpiai selejtezőre készülő csapatok csütörtöki mérkőzésén, Gyöngyösön.

MTI

Közel negyedóráig szoros volt a csata (6-6), majd a házigazdáknak a szünetig sikerült elhúzniuk (13-9). A folytatásban még kevesebb hibával játszott Mocsai Lajos szövetségi kapitány alakulata, így aztán magabiztos siker lett a vége.

A magyarok jövő péntektől vasárnapig, Göteborgban sorrendben a macedónokkal, a brazilokkal, valamint a svédekkel mérkőznek meg a londoni kvótáért, és a kvartett két legjobbja jut ki az olimpiára.

a magyar gólszerzők: Vadkerti 5, Harsányi 4/1, Császár 4, Gulyás 3, Perez 3, Iváncsik G. 2, Mocsai 2, Lékai 2, Ancsin 2, Laluska 1, Szöllősi 1

legjobb algériai gólszerző: Cserbur 5

Mindkét csapat olimpiai kvalifikációs tornára készül, a magyarok Göteborgban a macedónokkal, a brazilokkal és a házigazda svédekkel találkoznak, az Afrika-bajnokság második helyezettje pedig Madridban a spanyolokkal, a szerbekkel és a lengyelekkel csap össze a londoni álom elérése reményében.

Magyar részről a védekezés és a kapusteljesítmény jó volt, ám a támadójáték akadozott, így sokáig fej fej mellett haladt a két csapat. A 17. percben, 6-6-nál Mocsai Lajos időt kért, majd innen egy 6-1-es rohammal sikerült elhúzni a szünetre. Fazekas változatlanul sziporkázott a kapuban, Császár pedig jól irányított, és a gólokkal sem maradt adós.

A második félidőre több poszton is cserélt a kapitány, és ez a formáció is megtalálta az afrikai együttes védőfalán a rést. Nyolc perc alatt sikerült megduplázni a szünetbeli különbséget (18-10). Ekkor időt kértek a vendégek, ám a magyar védelemmel és a "rolót lehúzó" Mikler kapussal nem tudtak mit kezdeni.

Negyedórával a vége előtt már 22-13 volt az állás, öt perccel később pedig, 23-13-nál a közönség "kiszámolta" az algériai gárdát. A szurkolók szórakoztatása azonban még nem fejeződött be: az 54. percben, kettős kínai figurából a légtérbe berepülő 40 esztendős Perez az üres kapuba lőtte a labdát. Szenzációs jelenet volt, még Mocsai kapitány is nagyot mosolygott.

A végén a drukkerek felállva, vastapssal és egy "Gyöngyös-Göteborg-London" transzparenssel köszöntötték a magyar csapatot.

Mocsai Lajos: "Helyenként látványosan, nagyon jól játszottunk, de voltak hibáink is. Göteborgban nem ilyen ellenfelek várnak ránk, éppen ezért mindenkit óva intenék a túlzott elbizakodottságtól. A macedón és a svéd válogatott is lényegesen komolyabb támadópotenciállal rendelkezik, mint az algériai csapat. Ezzel együtt a védekezéssel és a kapusteljesítménnyel elégedett vagyok."

Ami a további programot illeti: szombat délelőtt - mivel elmarad a chileiek elleni miskolci összecsapás - a Gyöngyös ellen játszik zártkapus mérkőzést a válogatott. Vasárnap pihenő következik, a játékosok hétfőn, Veszprémben találkoznak ismét. Kedden edzés szerepel a programban, és az együttes még aznap este átbuszozik Mosonmagyaróvárra, majd szerda reggel Bécsből repül el Göteborgba, az olimpiai kvótáról döntő tornára.

A helyszínen, a Scandinaviumban szerdán és csütörtökön is lesz edzés. Pénteken Macedónia, szombaton Brazília, vasárnap pedig a házigazda Svédország csapata lesz az ellenfél. A kvartett első két helyezettje jut ki a londoni olimpiára.

április 6., péntek:

14:45 ó: Magyarország-Macedónia

17 ó: Svédország-Brazília

április 7., szombat:

13:45 ó: Brazília-Magyarország

16 ó: Macedónia-Svédország

április 8., vasárnap:

14:45 ó: Brazília-Macedónia

17 ó: Svédország-Magyarország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!