Sport

2012.03.03. 19:03

Magabiztos fehérvári siker

Sikerül-e néhány hét alatt másodszor is nyerni az Albacomp Fehérvár csapatának Somogy fővárosában, ezúttal bajnoki összecsapáson? Ez volt a találkozó nagy kérdése.

Silye Sándor

Kaposvár-Albacomp 59-81 (16-25, 14-15, 15-23, 14-18)

Kaposvár, 800 néző, vezette: Pálla, Török, Németh.

Kaposvár: Ahelegbe 17/3, Kiss  7, Szőke 3, Lekli 7, Dávid G. 11/3, csere: GOSA 11/3, Kovács S. 3, Kutasi,  vezetőedző: Fekete Ádám.

Albacomp: SIMON 9, El-Amin 15/3, HOLLIS 21/3, KELLER 17, Chism 10, csere:  Supola, Hendlein 5, Bódi, Juhos 4, vezetőedző: Braniszlav Dzunics, edző: Matus Gábor.

Az első találat Ahelegbe nevéhez fűződött, de mindjárt utána Chism sem hibázott a büntetővonalról. Ezt követően felváltva vezettek a csapatok, az albások több dobásból kevesebbet találtak, a hazaiak meg kevesebből többet, de a meccs egálos volt. Egészen az első szakasz hajrájáig, ekkor a fehérváriak utolsó 7 dobása mind talált, így 9 pontosra hízott vezetésük nagysága az első szünet kezdetére. A folytatásban sem változott  a helyzet, a vendégek tartották előnyüket, néha hozzátettek kicsit, néha elhagytak belőle. A hajrá percei ezúttal annyiban változtak, hogy az most egy picivel jobban sikerült a házigazdáknak, de a fehérváriak így is egy ponttal növelték korábbi előnyüket.

Hogy aztán a térfélcsere után bő 3 perc elteltével már 15 legyen nekik. Hollis beszórt 9 pontot, Chism is mellé tette a magáét, így aztán a 25. percben már húszat vertek ellenfelükre.  A hajrában az utolsó perc kezdetére hátrányából hat egységet eltűntetett a Kaposvár, időt is kért Dzunics mester, de a 24-ből 18 maradt a záró szakasz kezdetére. De már nem adta tovább az esélyesebb csapat, és bár voltak kisebb hullámzások – elsősorban az eredményben – de növelte a különbséget az Albacomp Fehérvár és magabiztosan hozta a kötelező győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!