Sport

2010.05.14. 02:27

Madridban az EL-serleg

DH - Az idén írták ki először a labdarúgó Európa Ligát (EL), amely az UEFA Kupa helyébe lépett. A szerdai döntőben az Atlético Madrid a Gera Zoltánt is a soraiban tudó angol Fulhamet verte 2-1-re.

Dunaújvárosi Hírlap

Az angoloknál a magyar válogatottságról tavaly lemondott Gera Zoltán végig játszotta a mérkőzést, sőt, a mezőny egyik legjobbja volt, ő adta Davies-nek a gólpasszt. Gera révén huszonöt év után volt magyar játékos európai kupadöntőben. 1985-ben a Videoton játszott az UEFA Kupában finálét a Real Madrid ellen, és alul maradt a csatában.

Atlético Madrid - Fulham 2-1 (1-1, 1-1, 1-0)Atlético Madrid: De Gea - Ujfalusi, Perea, Domínguez, López - Reyes (Salvio, 78. perc), Assuncao, Raúl García, Simao Sabrosa (Jurado, 68. perc) - Forlán, Agüero (Valera, 119. perc).Fulham: Schwarzer - Baird, Hughes, Hangeland, Konchesky - Duff (Nevland, 84. perc), Murphy (Greening, 118. perc), Etuhu, Davies - Gera - Zamora (Dempsey, 55. perc).

Gólszerzők: Forlán (32. perc, 116. perc), illetve Davies (37. perc). Roy Hodgons, a Fulham trénere így értékelt: - Végig fegyelmezetten védekeztünk, s egészen közel voltunk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el, amikor jött Forlán, s nekünk már nem maradt időnk a javításra. Ezen a szinten a második hely sem rossz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!