Egy „aranyos” küldetés

2019.04.26. 11:30

Ma este kezdődik a magyar női vízilabda-bajnokság fináléja

Három alapjátékosuk még a tavalyi sikeres idény végén távozott, a Fabó Éva Sport­uszoda felújítása miatt idegenben játszották végig a bajnoki szezont. Mégis: ma este ismét a magyar bajnoki aranyéremért kezd meccselni női pólócsapatunk.

Szabó Szabolcs

Mihók Attila szakvezetőt a római repülőtéren értük el telefonon.

A nyerő taktika – Európa egyik legerősebb gárdáját kellene verni a magyar bajnoki címért Mihók Attila (középen) együttesének Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A BVSC ellen emlékezetes párharc után jutott a döntőbe a DUE Maarks Graphics gárdája, amely az elmúlt napokban az olasz fővárosban készült a magyar bajnoki döntőre. A római reptéren válaszolt lapunk kérdéseire a nemzetközi Szuperkupa címvédőjének szakvezetője, Mihók Attila:

– A tények őszinték. Az ­UVSE eddig még pontot sem veszített a magyar bajnokság idei kiírásában, és az egymás elleni mérlegünk szerint is toronymagas esélyesei e finálénak. Hatalmas öröm, hogy ismét bajnoki döntőt játszhatunk, és ha már ott vagyunk, akkor szeretnénk kihasználni ennek minden pillanatát. Nem kívánok most esélylatolgatásokba bonyolódni. Ma este a fővárosi Hajós Alfréd Uszodában szeretnénk egy magas színvonalú mérkőzést játszani. Sportemberek vagyunk, győzni akarunk, és szeretnénk meglepni riválisunkat, amely Európa egyik élgárdája. Ebben az idényben számos külső körülményt is kezelnünk kellett. Gyakorlatilag idegenben játszottuk végig a szezont, rengeteget kellett utaznunk csak azért, hogy edzhessünk. Dicséret illeti a lányokat, mert kiváló hozzáállást muttak a szezonban. Bízom abban, hogy kiélezett végjátékra tudjuk kényszeríteni a klasszisokkal felálló újpestieket – fogalmazott lapunknak Mihók Attila, akit Gurisatti Gréta játékáról is kérdeztünk:

– Négy felkészülési meccset játszottunk Rómában, ezek mindegyike hasznos volt számunkra. Ezeken a találkozókon Gréta is játszott, jól pólózott. A mai találkozón is tagja lesz a dunaújvárosi csapat keretének.

A szakvezető a csapat fiatal tehetségeiről is beszélt:

– A tavalyi idény végén három válogatott szintű alapemberünk távozott, mégis ott vagyunk a döntőben. A fiatal tehetségeink a BVSC ellen is bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani, elbírják a terhelést. A magyar bajnoki döntőben magas a mérce, de mindent megteszünk a siker érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában