Sport

2012.07.17. 21:54

Londonra készül a magyar vízilabda válogatott

Dunaújváros - Vízilabda-nagyhatalmak találkoznak a sportuszodában. Az utánpótlás-torna első meccsén vízbe szállt a házigazda is.

zaol.hu

Igazi sportcsemegével szolgál a vízilabdasport helyi szerelmeseinek e héten a női szakág. Olimpia előtt a magyar vízilabda sorsa és jelene nemzeti üggyé válik. Előtte és utána a figyelem rendre elhalványul, ám az ötkarikás játékokat megelőzően az országos média és a közvélemény rendre azt kérdi: lesz-e magyar pólós arany? A kérdés megválaszolásához közelebb kerülhetünk, ha e héten kilátogatunk a Fabó Éva Sportuszodába. Ugyanis, a magyar női válogatott két felkészülési meccset is játszik a városban. Grátiszként az utánpótlás mezőny „mini-világbajnokságán” a nemzetközi elit randevúzik Dunaújvárosban. Pólósuli az uszodában.

Előttünk a londoni olimpiai játékok, ám aki tovább tekint, az már a riói ötkarikás mezőnyt is szemlézheti a Fabó Éva Sportuszodában. Ugyanis, az Olimpiai Reménységek Tornáján olyan – a női nemzetközi mezőnyt tekintve – pólónagyhatalmak randevúznak a medencében, mint Ausztrália, Kanada, USA és legyünk rá büszkék: Magyarország.

A nyitómeccsen lányaink a nemzetközi középmezőnyhöz tartozó Csehországgal mérték össze erejüket. A végeredmény egy könnyed, ám látványos átmozgató edzés lett.

Magyarország – Csehország 25-3 (8-0, 6-2, 5-1, 6-0)

Az utánpótlás-válogatot szerda este fél nyolctól Kanadával méri össze erejét, ám a szurkolók 18 órától az olimpiai éremről álmodó magyar női válogatott játékát is szemlézhetik. Nemzeti csapatunk Nagy- Britannia legjobbjaival találkozik az ötkarikás felkészülés jegyében. Mi mást mondhatnánk: irány az uszoda!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!