rangadóval folytatódik a futsal bajnokság

2018.09.06. 21:09

Lesz miért visszavágni a szombathelyieknek

A dunaújvárosi futsalosok az ötödik szezonjukat kezdték meg az elmúlt hétfőn. Sikerrel. A java majd most kezdődik. Ma este egy igazi rangadót rendeznek a helyi sportcsarnokban. A vendég a szombathelyi Haladás gárdája lesz.

Balogh Tamás

Minden új bajnokság elején új lendület, jelentős fogadkozások, merész tervek jellemzik a liga összes csapatát. Most is így történt. A megfontolt elemzések alapján kimondhatjuk, hogy a RÁBA ETO kiválásával az első osztályban kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Most még minden induló könnyebben pozicionálja magát a korábban elérttől egy-két hellyel előrébb. Az élet persze majd később mutatja meg, hogy ki mennyit ért az idei versengésben.

Azt biztosra vehetjük, hogy Vladan Cvetanovicnak a Haladás új vezetőedzőjének kellemes gondjai lehetnek, mivel a csapatának a gerincét Michel Melo, Simic, Veroljub Vukadinovic, Dróth és Leo Mendes adja.

A vasiak ellen Németh Péter precíz játékára is nagy szükség lesz Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Ellenfele, Fehér Zsolt a Dunaferr DUE Dutrade FC vezetőedzője és a színtiszta magyar, és köztük jó néhány helyi kötődésű fiúval, a tehetségre és a kőkemény munkára esküdtek fel. Ma este 7 órától megmérkőzik a csapatunk a Hali ellen. A kitűnő szombathelyi alakulat az a csapat a magyar első osztályban, akikhez talán a legemlékezetesebb csaták kötnek minket. Az utóbbi három évben mindig fej fej mellett haladva küzdöttünk. Kétszer mi kerekedtünk felül az ezüstéremért vívott versenyben, tavaly viszont a bronzderbin, nekik jött ki jobban a lépés. Aki követi az életünket emlékszik rá: nem sikerült győzni úgy, hogy az első, idegenbeli találkozón öt kapufát rúgtunk, és úgy sem, hogy a harmadik meccsen is nekünk állt a zászló. Ezt akkor, az első pillanatban a sport igazságtalanságának hittük, aztán amikor magunkba mélyedtünk beláttuk, hogy a sport bizony igazságos. A bronzcsatából valóban nem a jobban játszó brigád került ki győztesen, de önkritikusan be kellett látnunk, hogy az egész bajnokságot tekintve nem biztos, hogy ezer százalékkal megdolgoztunk az éremért.

Az utóbbi három évben fej, fej mellett haladt a két nagyszerű gárda

A mieinknél is új időszámítás kezdődött a nyáron. Új időszámítás régi alapokon, hiszen jött a Papa aki a tőle megszokott elánnal vetette bele magát és a csapatot a felkészülésbe. Hektókban mérhető az izzadtság, kis túlzással minden edzés után parkettázni kellett a kézi csarnokot,ezért az első meccsen nem is maradt el a siker. Nem volt kérdés ki a jobb csapat a BME elleni 40 perc alatt.

Az igazi megmérettetés azonban ma este jön. A munkát elvégeztük. Az eseményre a csapat menedzsmentje és a játékosok is örömmel várják valamennyi szurkolójukat és a futsallal még csak ismerkedőket is. Egyértelműen magas színvonalú, és hasonló hőfokú csatát ígérhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában