lovassport

2017.09.26. 12:50

Lemondott a kettes- és négyesfogathajtók szövetségi kapitánya

Lemondott posztjáról Tóth Tamás, a magyar kettes- és négyesfogathajtó válogatott szövetségi kapitánya.

„A nemzetközi bírói testületek működése, a fogathajtók felé irányuló nem következetes értékelési szisztémája számomra már elfogadhatatlan mértéket öltött” – indokolta döntését Tóth Tamás a szövetség elnökének, Lázár Vilmosnak, illetve Stróbl Dorottya főtitkárnak címzett levelében.

A szakember szerint „a rendszer hibás”, ő pedig nem tudja a magyar versenyzők érdekeit megfelelően képviselni. „Mivel a pozitív változás legkisebb esélyét sem látom a jövőben, nincs más megoldás, minthogy lemondjak.” – fogalmazott.

Tóth szerint a szabályzat részbeni alkalmatlansága, valamint a bírói munka sajátos értelmezése a múlt heti, lipicai kettesfogathajtó vb-n csúcsosodott ki. „Lázár Zoltán semmiféle olyan szabálytalanságot nem követett el, hogy a legsúlyosabb szankciót, a kizárást kellett alkalmazni vele szemben.” – írta.

A lipicai kettesfogathajtó-vb-n egyéniben Hölle Martin aranyérmet nyert, a magyar csapat pedig megvédte vb-címét, és sorozatban harmadszor győzött. A csapatban Hölle mellett a két Lázár-fivér, Vilmos és Zoltán kapott szerepet, utóbbit azonban kizárták az orrszíj állítólagos szabálytalan rögzítése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában