Sport

2017.06.15. 17:35

Lejárt a határidő

DUNAÚJVÁROS A jégkorong MOL Ligába június 15-ig lehetett nevezni, vagyis csütörtökön lejárt a határidő. A Dunaújvárosi Acélbikák ott lesz a mezőnyben.

Egy évvel ezelőtt tizenegy csapat nevezett a MOL Ligába, most az biztos, a szeptemberi rajtnál kilenc klub jégen lesz. A szerb HC Beográd, nem tudott kellő mennyiségű játékost igazolni, és nem akartak komolytalan szereplők lenni, ezért visszaléptek. (Bár tavaly, amikor a liga áldását adta a jelentkezésükre, azt mondták a belgrádi vezetők, velük hosszú távon számolhatnak a sorozatban.) A román Galacon pénzhiány van, ezért nem indulnak, de a liga a tavalyi tapasztalatok alapján amúgy sem támogatta volna a Dunarea Galati részvételét. Új klub viszont az osztrákok EBEL-győztes gárdájának, a Vienna Capitals-nak a farmcsapata. A Debrecen helyzete viszont még képlékeny. A DHK vezetése bejelentette, anyagi gondok miatt nem neveznek be a bajnokságba. De a magyar szövetség, a debreceni önkormányzat dolgozik a megoldáson, ezért a debreceniek halasztást kapnak, később is nevezhetnek - legalábbis lapzártánkkor még tartotta magát ez az álláspont. Egyébként nem szokatlan ez a megoldás a nemzetközi jégkorongban, az EBEL-ben szereplő szlovén Olimpija Ljubljana is évek óta "halasztással" nevez.

Strenk Hunor Brassóban folytatja az edzősködést

A DAB házatájáról hír, hogy Strenk Hunor, aki eddig a felnőtt és az utánpótlás-csapatoknál is edzői munkát végzett, a Corona Brassó MOL ligás együttesénél folytatja a munkáját.

A MOL Liga mezőnye: Brassó, Csíkszereda (erdélyiek), DAB, Fehérvár, FTC, MAC, UTE (magyarok), Vienna Capitals (osztrák).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!