Sport

2017.02.02. 17:35

Nagy levegővétel, és gyerünk tovább - bízva a sikerben

Dunaújváros - A szerdai Dunaújvárosi Kohász - Érd első osztályú női kézilabda-mérkőzésen sem csoda, sem nagyobb meglepetés nem történt. Hétgólos vereségre lehetett számítani a - bevallom - halványabb reménysugár mellett.

Jankó Árpád

Az érdi együttes hét idegenlégióst alkalmaz. Olyanokat, akikkel nemcsak többen vannak, hanem játékukkal jelentős szerepet vállalnak a sikerben. Ki kell mondani, hogy az érdi együttes néhány éve elkezdődött építkezésével, és a pénztárca folyamatos kinyitásával ma már európai minőségű csapattal rendelkezik.

Ezt kiválóan igazolja, hogy a legutóbbi EHF Kupa-mérkőzésen a norvég Byasent (!) csapatát 34-22-re győzte le. Oda szeretnék kilyukadni, hogy a 29-22-es vereséget a szerdai mérkőzésen nem kell a világvégének tekinteni. Igenis az első félidőben tartotta magát a Kohász. Vezetése után az érdiek első félidő végén elért háromgólos előnye (13-10) is elfogadható volt.

Az Érd ellen is hat gólt dobott, tehát Kovács Anna jól teljesített
Fotó: Zsedrovits Enikő

Csak a második félidőben zuhant össze a csapat - nem akaratban, hanem játékban. Laikusként nem tudom megmagyarázni, miként tudták a dunaújvárosi kézilabdázó hölgyek sok esetben a legrosszabb döntéseket meghozni. Erről beszélt a mérkőzés után Zdravko Zovko, amikor a játékosok fegyelmezetlenségét és a koncentráció hiányát emlegette. Néhány példa: hetesből, lövés helyett ejtés, hetesnél a labdával lövőcselek (himbálások) elhagyása, ziccerben támadó szabálytalanság elkövetése, ziccerben Janurik kapus többszöri eltalálása, ziccerben labda elejtése, rossz, hosszú indítások... Ezek közül több a debreceni sikertelen mérkőzésből is visszaköszönt.

De elég ennyi szakmázás. Új fejezetet kell nyitni. Február 11-én jön a Mosonmagyaróvár, február 18-án az MTK, március 4-én megyünk Fehérvárra, március 10-én Békéscsabára, és talán legfontosabb a végére: február 15-én Magyar Kupa-negyeddöntős mérkőzés Mosonmagyaróváron. Az elvesztett bajnoki pontok után ebben a sorozatban lehet gyűjtögetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!