Mindenki elismeréssel szólt a DÖSE rekordlétszámot hozó kupájáról

2019.10.06. 20:36

Látványos mérkőzések és profi szervezés jellemezte a napot

A Dunai Ökölvívó Sport Egyesület által az egyetem sportcsarnokában rendezett, rekordlétszámot és hosszúságot hozó szombati sporteseményt megtisztelte jelenlétével dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, Szepesi Attila gazdasági és stratégiai ügyekért felelős alpolgármester, Lassingleitner Fruzsina, Izsák Máté és Sztankovics László önkormányzati képviselők, továbbá Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség társelnöke és Nagy Anett főtitkár is.

Balogh Tamás

A bemutató mérkőzések már délben, a díjazott összecsapások délután háromkor kezdődtek, az este hat órai díjátadós ceremóniánál még csak a felénél tartott a mérkőzéssorozat. A Sinkó Zoltán elnök által vezetett versenybíróságnak még este tíz után is bőven akadt dolga, így valószínűleg a hazai ökölvívás egyik monstre eseménye lett a dunaújvárosi, amelyen városunk popsztárja, Horváth Tamás is fellépett. A szakértők egybehangzó véleménye szerint ez a hatalmas létszám a DÖSE vezetőedzőjének Sulák Andrásnak az országos elismertségét és a szakmai körök megbecsülését jelzi: mindenki szívesen érkezett az általa rendezett, ezért is színvonalasnak ígérkező versenyre. Most sem csalódtak benne.

Az ünnepi köszöntőn balról Erdei Zsolt, Izsák Máté, Lassingleitner Fruzsina, Sztankovics László és Nagy Anett Fotók: Balogh Tamás

Ezen a délutánból az éjszakába nyúló eseményen a harmincöt csapat versenyzői – kiváló rendezés mellett – negyvenöt mérkőzésen mérték össze figyelemre méltó tehetségüket és felkészültségüket. Ami számunkra további büszkeséget jelent, hogy a legjobbak díjazásánál két hazai bunyós neve is elhangzott, a serdülők között Tóth Tamás, a junioroknál pedig Horváth Máté kapta meg ezt az elismerést. A gyerekeknél Sallak András (KÖB), az ifiknél Balogh Ádám (MFB), a felnőttekénél Lábas Norbert (VSC) lett a legjobb.

Órákon keresztül követték egymást a látványos mérkőzések

A díjátadó egyik kiemelkedő szereplője volt Lassingleitner Fruzsina, a 4-es számú választókerület önkormányzati képviselője. A ceremónián az önkormányzat nevében, az ökölvívásnak nyújtott jelentős támogatás elismeréseként díszes kupát vehetett át a rendező ­DÖSE vezetőedzőjétől, Sulák Andrástól.

Tőle, mint a küzdősportokat alaposan ismerő szakembertől kértünk egy rövid interjút. – Örülök, hogy már negyedik alkalommal rendezik meg ezt a versenyt Dunaújvárosban. Annak is, hogy a fiatalok körében is egyre népszerűbbek a küzdősportok. Az elmúlt években rengeteget tettek azért, hogy visszatérjen az élet erre a szakterületre is nálunk, a nemzet sportvárosában. Jó volt látni azt az elszántságot és azokat a pontos technikai kivitelezéseket, ami a győzelemig viszi a sportolókat. Külön elismerés a szervezőknek, az edzőknek és a sportolóknak, hogy a munkájukkal hozzájárultak ehhez a magas színvonalú sporteseményhez – mondta.

Az ünnepélyes díjátadón Izsák Máté, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke, az 5. körzet önkormányzati képviselője köszöntötte az esemény résztvevőit. Lapunkkal a következő gondolatait osztotta meg:

Vidékről és helyből is sokan érkezek az egyetem csarnokába

– Ezt a díszes kupát igazából nem mi, hanem Dunaújváros önkormányzata kapta. A szervező egyesület, a DÖSE szimbolikusan a támogatást akarta ezzel is megköszönni. Ez a sikeres rendezvény hosszú folyamat eredményeként született meg. Ki kell emeljem Mádai Balázst, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatóját és a DÖSE elnökét, illetve Sulák András vezetőedzőt, akik rengeteg munkájukkal elérték, hogy a városunkban ökölvívó-paradicsom születhessen. Ehhez nagyon nagy segítséget adott Magyarország kormánya, a Modern Városok Program keretében nyújtott támogatásával. Nyilvánvalóan az önkormányzatunk is jelentős összeggel járult hozzá, hogy a radari sporttelepen európai színvonalú komplexum valósulhasson meg. Azt is kiemelném, nagyszerű volt a közönség, rengetegen érkeztek erre a gálára, és lelkesen buzdították a versenyzőket. Erdei Zsolt és Kokó meccsein nevelkedtem, az ő sikereik nyomán szerettem meg ezt a sportágat. Ezúton is szeretném kifejezni köszönetünket Erdei Zsoltnak, a szakszövetség társelnökének, és Nagy Anett főtitkárnak a DÖSE-nek nyújtott segítségükért és mostani személyes részvételükért. „Madár” félszemmel mindig figyelt ránk, a kivitelezés közben is többször megjelent, hogy követhesse a beruházást, mellette a főtitkár is partnerünk volt ebben a munkánkban.

Jó volt látni, hogy sok fi atal is kíváncsi volt az eseményre

Sztankovics László, a 8. választókörzet képviselője elismeréssel nyilatkozott élményeiről: – Az ökölvívást az egyik legszebbnek találom az olimpiai sportágak között. Nagyon meg vagyok elégedve a látogatottsággal. A kis súlycsoportokat is lelkesedéssel követték. A külsőségeiben is európai szintű volt ez az esemény. A szurkolók egyik része felkészült profiként követte a sportolókat az indulási helyükről. A másik jelentős csoportjuk pedig az itteni és a környékbeli érdeklődőkből tevődött össze. Élvezetes délutáni és esti program volt minden küzdősportbarát részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában