Örülhettek minden jó megoldásnak, az akarásnak

2019.03.20. 20:01

Láthatták, hogy hova kell majd fejlődniük

Nekem szimpatikus György Lászlónak, a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata vezetőedzőjének fogalmazása: „bekerültünk az elit klubba”. Tény, a Magyar Kupa legjobb négy csapata között éremért játszani felemelő érzés lehetett.

Jankó Árpád

Debrecen, 2019. március 17. György László, a Dunaújváros vezetõedzõje a nõi kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott Dunaújvárosi Kohász KA - Érd HC mérkõzésen a debreceni Fõnix Csarnokban 2019. március 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Maga a Magyar Kupa, a kétnapos program, a körítés, az ünnepélyesség, a kivételes hangulat – ezek át­élése megadatott a dunaújvárosi csapatnak és szurkolóinak.

Azt mindenki tudta: a két nagy­ágyú, a Fradi és az ETO térdre kényszerítése szinte elképzelhetetlen feladat, de a dobogó környékén mindig ügyeskedő, és remek játékosokból álló érdi együttes is nagyon nehéz ellenfél. A Győri ETO, a Ferencváros és az Érd sorrendjével ért véget a Magyar Kupa, és a negyedik helyen végzett a Dunaújvárosi Kohász. Úgy lett negyedik az újvárosi gárda, a fiatal, sztárok nélküli csapat, hogy mind a két mérkőzésen képes volt jobb szakaszokat is produkálni. (Ne feledjük: a szombati, vasárnapi küzdelemben a másik három gárda teljes sorokat tudott cserélni, ezzel pihentetni a társakat!)

György László szerint az a feladat, hogy a Kisvárda ellen hasznosítsák a tapasztalatokat
Fotó: MTI

Arról is érdemes szólni, hogy Vártok, Grosch, Molnár, Mihály, Csapó, no és a többi fiatal előtt még ott a maga szépségével a pálya, a rutin, a tapasztalatszerzés, a tanulás időszaka. Egy kiváló fiatal társaság nőhet fel (többen is toporognak már az ajtónál) a Kohász neveltjei közül. Csak hinni kell a sikerben, dolgozni sokat, és fejbe vésni például a Debrecenben szerzett tapasztalatokat.

Jó pedagógiai érzékkel értékelte a hét végét a Kohász vezetőedzője, György László. – Most is láthatták a mieink ezen a tornán, hogy hová kell fejlődniük. Ha a két mérkőzést fél­időkre bontjuk, akkor négy félidőből háromszor harminc perccel elégedett lehetek. Nagyon sok a tanulsága a Magyar Kupának. Voltak jó teljesítmények és persze hibák is a játékunkban. Az is látható volt, hogy az Érd elleni második félidőben már a fáradtság jelei is mutatkoztak. De büszkék lehetünk a játékosainkra.

Örülhettünk például Nick Viktória góljainak, védekezésének, Szalai Babett nagyszerű támadásainak, Csapó Kyra kapusteljesítményének, Sirián Szederke remek találatainak, és örülhettünk minden pozitív megoldásnak, a küzdelemnek, az akarásnak. Most az a feladatunk, hogy nagy önbizalommal, bátran hasznosítsuk a következő, Kisvárda elleni hazai találkozón, itthon, március 27-én a tornán szerzett tapasztalatokat – összegezte véleményét a Kohász vezetőedzője.

A DKKA tegnap a Szent István SE-nél játszott edzőmérkőzést, pénteken 17 órától pedig Kína válogatottját fogadja.

Több válogatottban is érdekeltek a DKKA játékosok

A női U 17-es Európa-bajnokságra és a nyári EYOF-ra készül a magyar női ifjúsági válogatott. A Kiss Szilárd által vezetett csapat csütörtöktől Párizsban, az EYOF-ra készülő együttes pedig Kun Attila vezetésével péntektől Szlovákiában lép pályára. A DKKA-ból előbbi ­keretnek a kapus Németh Kitti és Koronczai Petra, amíg utóbbinak Pál Eszter a tagja.

A hazai rendezésű nyári Európa-bajnokságra készülő női ­U 19-es válogatott a hét végén négyes tornán készül a francia, a német és a dán korosztályos válogatott ellen Siófokon, itt Csapó Kincső és Mihály Petra képviseli a dunaújvárosi színeket. A felnőtt A válogatott vasárnap szintén Siófokon találkozik Japánnal, itt Kazai Anita kerettag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában