Sport

2006.06.13. 02:29

Lányaink is vízben

Budapest/Dunaújváros (mti-szs) - Ma rajtol a férfivízilabda Világkupa a Hajós uszodában, ahol a mieink Olaszország ellen mutatkoznak be. Lányaink is vízbe szállnak két felkészülési mérkőzést játszanak a németekkel.

Mórocz Zsolt

A ma kezdődő Világkupa legnagyobb esélyesének az olimpai bajnok Magyarországot, a világbajnoki címvédő szerbeket, valamint Horvátországot tartják a szakemberek. Kemény Dénes a vendéglátók nevében köszöntötte a tegnapi tájékoztatón résztvevőket, a külföldi riválisokat, s a FINA, a sportági világszövetség vezető képviselőit. A magyar szövetségi kapitány méltatta a FINA döntését, amellyel 2001 után Budapest ismét a gazdája lehet a Világkupának. Kemény elsősorban arra vár választ, hogy mennyiben érvényesülnek és igazolják létjogosultságukat a szeptembertől bevezett új szabályok, így a hét helyett nyolcperces negyedek, a 35-ről 30 másodpercre csökkentett támadóidő és a négyről öt méteres távolságra "kitolt" büntetődobás. Martin György, a magyar szövetség elnöke abbéli reményének adott hangot, hogy talán tradíció lesz az itthoni Vk-kból, és ezután majd még többször is otthont adhat Magyarország a nemzetközi sorozatnak. A budapesti férfi vízilabda Világkupa csoportküzdelmeinek programja kedd Horvátország - Oroszország (B csoport) 1330 ó, Görögország - Románia (A csoport) 15 ó, Olaszország - Magyarország 1730 ó, Szerbia-Montenegró - Spanyolország (B) 19 óra. Szerda Horvátország - Spanyolország 1330 ó, Szerbia-Montenegró - Oroszország 15 ó, Görögország - Magyarország 1730 ó, Olaszország - Románia 19 óra. Csütörtök Oroszország-Spanyolország 1330 ó, Görögország-Olaszország 15 ó, Románia-Magyarország 1730 ó, Horvátország - Szerbia-Montenegró 19 óra. Péntektől vasárnapig a helyosztók és a döntők zajlanak majd a Margit-szigeten. A női válogatott a Világkupa alatt két felkészülési mérkőzést játszik Németországgal. Az elsőt csütörtökön negyed ötkor, a másodikat vasárnap háromnegyed kettőkor. Szilágyi Péter szövetségi kapitány hat dunaújvárosi játékost jelölt a keretbe. A nemzeti együttes csapatkapitánya Zantleitner Krisztina lesz, rajta kívül a kapus Brávik Henrietta, Brávik Fruzsina, Benkő Tímea, Bujka Barbara és Primász Ágnes képviseli a DF-Elco színeit. Fotó Vohlmann György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!