Három világbajnoki érmes

2020.01.22. 22:09

Lábtoll-labda: a harmadik nyílt verseny volt

A 2019-ben életre hívott dunaújvárosi nyílt lábtoll-labda versenyt harmadik alkalommal rendezte meg a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség és az MPRINT Dekorációs és Grafikai Stúdió támogatásával január 18-án a Gárdonyi iskola tornatermében.

duol.hu

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Ezúttal kilencvenhat indulót regisztráltak a szervezők, tizennégy felnőttversenyző mellett nyolc iskola tanulói vettek részt a játékban.

– A verseny nagyon baráti hangulatú volt, lebonyolításában a fő szempont az volt, hogy a lehető legtöbbet tudjanak játszani a jelentkezők, hogy mindenki számára élvezetes legyen a játék. Három haladási szintre lehetett jelentkezni, így a kezdők is örülhettek éremnek, a haladók is kaphattak méltó ellenfelet. Az pedig külön megtiszteltetés volt számunkra, hogy eljöttek a versenyre Farkas Lilla, Tóth Gábor és Herczeg Gábor világbajnoki bronzérmes játékosok – nyilatkozta lapunknak Kohán Árpádné, a gárdonyisok vezetője és a viadal főszervezője.

Kiemelkedő volt a teljesítménye Kondor Anettnak (Gárdonyi), aki ebben az évben került fel az újoncoktól a gyermek korcsoportba, és a haladó lányok között lett első.

A középhaladó fiúknál Sziver Patrik (Gárdonyi) két arany­éremmel zárta a versenyt, első lett a csapatával, és az egyéni viadal bajnoka is lett. Arany­éremmel duplázott Bozár János Rajmond is, aki a Gárdonyi edzésein készül a versenyekre, de a DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákja.

Kilencvenhatan neveztek a dunaújvárosi viadalra
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából a Lőrincz Laura, Szabó Patrícia, Jávorszky Petra, Nagy Dorina összeállítású csapat novemberben még kezdőként indult a versenyen, most már a középhaladók között lett ezüstérmes. Nagy Dorina egyéniben is ezüstöt szerzett, Jávorszky Petra pedig bronzérmes lett. (A kereskedelmisek felkészítője Horváth Edina.)

A következő viadal, az országos idénynyitó bajnokság február 15-én a Gárdonyi iskolában lesz. Ez az erőpróba már az országos ranglistába számító pontszerző verseny. Az erőpróba kiváló felkészülési lehetőség lehet a résztvevők számára a diákolimpiára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában