őrült a pályán

2019.09.26. 14:03

Kyrgios megint fizethet a balhékért

A férfi tenisz-világranglista 27. helyezettje 16 hétre szóló, felfüggesztett eltiltást és 25 ezer dolláros pénzbírságot kapott.

Australian professional tennis player Nick Kyrgios competes against Italian professional tennis player Andreas Seppi at the first round of 2019 Zhuhai Championships, in Zhuhai city, south China's Guandgong province, 25 September 2019.

Forrás: AFP / Imaginechina

Fotó: Zhong Zhenbin

Az ausztrál játékos azért bűnhődik, mert augusztusban a cincinnati tornán az orosz Karen Hacsanov elleni találkozón

engedély nélkül elhagyta a pályát, káromkodott, továbbá sportszerűtlenül viselkedett ellenfelével szemben.

Ezért nem sokkal később már 113 ezer dolláros pénzbüntetést kapott, ám a férfi versenyeket szervező ATP most visszaesőként újabb szankciókkal sújtotta.

Kyrgios a hónap elején, a US Open alatt egy interjúban

korruptnak nevezte az ATP-t, ám később visszavonta állítását, így azért nem kapott büntetést.

A 24 éves teniszező ugyancsak csütörtökön bejelentette, hogy vállsérülés miatt nem vesz részt a következő hetekben az ázsiai tornákon, hanem otthon kúrálja magát.

Az ausztrál játékos – aki botrányai mellett idén már két viadalt is megnyert – korábban a júniusi londoni tornán kapott 17 500 dolláros büntetést, előtte pedig a májusi római versenyen balhézott a mérkőzésvezetővel, ezért leléptették.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában