Sport

2010.05.27. 02:28

Kupagyőztes a Pálhalma!

Budapest - A labdarúgó Magyar Kupában legtovább jutott alacsonyabb osztályú csapatok játszottak tegnap a sportm-Kupa fináléjában, ahol Fejér büszkesége, a Pálhalma csapata nyert.

Matók János

Puskás Stadion, 600 néző. Vezette: Fenyvesi.

Pálhalma: Gyalus - Pap N., Salamon, Sztanó, Pén-zes - Dudás, Cséza - Bartha, Balaskó, Kóczián - Rompos. Edző: Nagy Zoltán.

Nyírbátor: Tóth Sz. - Czerula - Pálfi, Tóth B., Lengyel - Pálvölgyi, Kerekes, Bíró, Kurucz - Erdei, Tóth T. Edző: Lőrincz Sándor.

Csere: Rompos helyett Nagy D. (a szünetben), Dudás helyett Szili (84.), illetve Tóth T. helyett Székelyi (55.), Bíró helyett Berecz (65.), Kerekes helyett Szarka (84.).

Sárga lap: Pénzes, illetve Tóth Sz., Tóth T., Kurucz, Lengyel, Pálvölgyi, Pálfi. Piros lap: Pálvölgyi (81.).

Hosszú utat tett meg a Fejér megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság éllovasa, az Pálhalma Agrospecial SE csapata, míg eljutott a Puskás Ferenc Stadionban tegnap megrendezett sportm-Kupa döntőjébe. A Magyar Kupa megyei selejtezői után következett az országos főtábla, s az ott legyűrt csapatok, sorrendben az Őskü, a Bonyhád és a Siófok, majd végül az NB I-es Videoton FC, amely csapat csak hosszabbításban tudta legyűrni Nagy Zoltán edző csapatát.

De ezzel még nem volt vége, hiszen több kiscsapat is fennmaradt a rostán, ők döntötték el, hogy ki jut be végül az amatőrök számára rendezett sportm-Kupa döntőjébe? A Pálhalma egy másik Fejér megyei riválist, a Szabadegyházát kapta, s győzte le. Így jutott be a tegnapi fináléba, ahol a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátor volt a rivális. A Pálhalma vezetői és játékosai 13 órakor indultak el a fővárosba, s elég hamar, már fél háromkor szemrevételezték a stadiont és a gyepszőnyeget.

- Nagyon jó hangulatban telt el az utazásunk, bizakodó a társaság. Riválisunkat személyesen is megnéztük az elődöntőben, majd az arról készült videót is elemeztük. A látottak alapján egy kemény, rakkolós, a védelmet túlbiztosító, és kontrákkal próbálkozó csapattal állunk szembe. Az öltözőben csak annyit kértem a fiúktól, hogy nyerjék meg a mérkőzést - mondta a taktikai értekezlet után Nagy Zoltán.

Az már az első percektől látható volt, hogy a Pálhalma játékosainak nagyobb a technikai tudása és rutinja, nem beszélve a tudatos játékról. Az első gól is hamar, már a 7. percben megszületett: egy 18 méteres szabadrúgást Kóczián mesterien csavart a bal felső sarokba, 1-0. Ezt követően egy újabb Kóczián bomba, majd Balaskó fejes volt látható. Viszont a 28. percben egy hosszú ívelésre a kifutó Gyalus rosszul érkezett, de a labda elkerülte a kaput. A 40. percben egy szép Kóczián-Balaskó-Rompos-Kóczián akció végén ez utóbbi játékos 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 2-0. A félidő utolsó momentuma Balaskó kapufája volt.

A szünet után a ki-nyílt Nyírbátor ellen rengeteg helyzetet kihagytak Balaskóék, s ez bosszantó volt, mert a rivális is többször veszélyeztetett, de a végeredmény már nem változott, kupagyőztes a Pálhalma!Jó helyre került a serleg, Fejér megye éllovasa megérdemelten győzött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!