Sport

2016.12.06. 19:55

Farkas Zoltán a lengyel nemzetközi versenyen szerezte meg a harmadik helyet

Dunaújváros - A Dunaferr Sportegyesület birkózó-szakosztálya az elmúlt hét végén egy külföldi és egy hazai versenyen is képviseltette magát. Egyik helyszínről sem tértek haza érem nélkül.

Gallai Péter

Szombaton a lengyelországi Katowicében a meghívásos diák I. és kadet birkózóversenyt rendezték meg. Az eseményen hét nemzet - Magyarország, Szlovákia, Csehország, Litvánia, Németország, Moldávia, Lengyelország - sportolói léptek szőnyegre, tizenöt egyesület részvételével rendezték meg a versenyt. Dunaújvárosból öt birkózó mérlegelt.

Sallai Sándor a győri országos versenyen az előkelő második helyen végzett

A kadet korosztályban nagyon erős mezőny jött össze, de a Dunaferr SE sportolói közül mindenki nyert mérkőzést. Ignácz Viktor (58 kg), Veres-Kovács Ádám (69 kg), Czeilinger Ádám (76 kg) nem jutott a legjobb hat közé. Szabó Péter (100 kg) a negyedik helyen végzett, miután a bronzéremért (némi bírói segédlettel) vívott meccsen 1-1 arányban alulmaradt a hazai pálya előnyeit élvező lengyel birkózóval szemben. Farkas Zoltán (85 kg) az első mérkőzésén nagyot hibázott, és vereséget szenvedett. Ezt követően azonban koncentrált, jó birkózással bronzérmet szerzett. A második mérkőzésén 4-0-ás hátrányból 6-4-re nyert. A harmadik helyért játszott partin a legjobb teljesítményt nyújtva két nagy értékű dobás után 8-0-ás technikai fölénnyel megszerezte a győzelmet.

A lengyelországi versenyen Savanya Ferenc (balra), a Szeged edzője mellett piros felsőben a dunaújvárosi küldöttség tagjai: Fehér Krisztián edző, Ignácz Viktor, a harmadik helyet szerzett Farkas Zoltán, Szabó Péter, Czeilinger Ádám, Veres-Kovács Ádám, valamint Kiss Károly edző

Vasárnap Győrben rendezték meg a diák I. korcsoportosok (2003-2004) számára azországos bajnokságot szabadfogásban. Az eseményre számos egyesület nevezett, összesen 146 sportolóval. A Dunaferr SE színeiben mindössze Sallai Sándor lépett szőnyegre. Sallai élni tudott a kedvező sorsolással, és két magabiztos győzelemmel a döntőbe került. Itt azonban a korosztályában idén veretlen pesterzsébeti ellenfelét nem tudta már legyőzni a fináléban, így az előkelő második helyet szerezte meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!