Sport

2017.06.22. 15:45

Kulcs bravúros második helye - Minimális létszámmal zárták az évet

DUNAÚJVÁROS A 2016/2017. évi Fejér megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Horfer Serleg csoportjában tizenhárom együttes kezdte meg a bajnoki sorozatot, de menet közben a Nagykarácsony és a Mezőfalva második számú csapatai visszaléptek a küzdelmektől.

Gróf András

A körzetünkhöz tartozó együttesek közül a legjobban a Kulcs gárdája szerepelt. Az utolsó fordulóig versenyben voltak a bajnoki címért, és csupán egy ponttal maradtak le az aranyérmes Vajta mögött. Negyvenhárom ponttal és plusz harminchatos gólkülönbséggel zárták az évet. A lőtt gólok számában viszont hatvankét találattal a legjobbak voltak. A házi gólkirály a húszéves Balla Dávid, aki tizenhat alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A kulcsiak különösen tavasszal voltak ellenállhatatlanok, hiszen kilencszer győztesen hagyták el a játékteret, és csupán egyszer szenvedtek vereséget. A következő évi nevezések beérkezését követően még akár az is elképzelhető, hogy a következő szezont egy osztállyal feljebb kezdi az együttes.

A Perkáta az elmúlt év vesszőfutása után alaposan összekapta magát, és a hetedik helyen futott be . Tavaly a különböző büntetések miatt mínusz egy ponttal sereghajtóként fejezték be a sorozatot. A most véget ért bajnokságban huszonhárom ponttal a hetedik helyen végeztek. Hét győzelem, két döntetlen és tizenegy vereség a mérlegük. A csapat legeredményesebb támadója Tóth Attila volt, aki összesen huszonhét alkalommal talált az ellenfelek kapujába.

A piros mezes kulcsiak akár feljebb is léphetnek Fotó: Ady Géza

Az egész esztendőt figyelembevéve összességében csalódást jelent a nagyvenyimiek szereplése, akik tizenkilenc ponttal a nyolcadik helyen fejezték be a bajnoki évet. A tavaszi szezonban mindössze kétszer hagyták el győztesen a küzdőteret, a többi mérkőzésen mindannyiszor vereséget szenvedtek. Különösen fájó lehet az utolsó fordulóban Kulcson elszenvedett 9-0-ás balsiker. A Lajoskomárom II után a második legtöbb gólt kapták, szám szerint ötvenhetet. Kiugró gólgyárosa nem volt az együttesnek, hiszen a házi gólkirály kilenc találattal Nunkovics Norbert lett.

Egy helyet rontott az elmúlt évhez képest az Előszállás együttese. A tavalyi nyolcadik helyezést követően az idén tizennyolc ponttal a kilencedik pozícióban fejezte be a versengést. Bánóczki Ferenc tizenhat találattal járult hozzá az összesített gólterméshez.

Ugyanennyi pontot szereztek a Kisapostag játékosai is, ráadásul a csapat győzelmeinek száma is megegyezett, de rosszabb gólkülönbség miatt csak a tizedik helyen fejezték be a bajnoki pontvadászatot. A játékosok nagyon kevés alkalommal találtak az ellenfelek kapujába. A leggólerősebb játékos a nyolc találatig jutó Szabó László volt. Különösen fájó lehet a kisapostagiak számára, hogy az utolsó öt fordulóban nem szereztek egyetlenegy pontot sem. Ráadásul az utolsó körben éppen az előttük végzett Előszállástól kaptak ki hazai környezetben 5-0-ra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!