Sport

2017.07.10. 18:02

Könnyű francia lecke

DUNAÚJVÁROS A vasárnapi két mérkőzés után hétfőn a francia válogatottat is legyőzte a nálunk edzőtáborozó magyar Universiade válogatott.

Gallai Péter

A Mihók Attila irányításával készülő csapattal együtt gyakorol a magyarországi világbajnokságon induló japán, francia, dél-afrikai, valamint új-zélandi válogatott is. A közös edzések mellett meg is mérkőznek egymással a felek. A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics több játékosát felvonultató csapat vasárnap délelőtt 17-4-re nyert Dél-Afrika ellen, majd este 14-3-ra Új-Zéland is kikapott a mieinktől.

Hétfőn kora este pedig a franciák ellen ugrottak a Fabó Éva Sportuszoda kinti medencéjébe a lányok. A harmadik rivális ellen is kiválóan kezdtek a magyarok, a dunaújvárosi Horváth Brigitta és Parkes Rebecca foglalta keretbe góljaival a negyedet. A második felvonást a csapatkapitány, Menczinger Kata „nyerte meg" góljaival, aki egyébként később Horváth mellett a legeredményesebb gólszerzője lett a magyar csapatnak.

A játék képe a folytatásban sem változott, bár a harmadik játékrészben kaptunk három találatot, de ez is csak szépségtapasz volt a franciák számára, akiket magabiztosan győztek le lányaink.

Magyarország - Franciaország 15-6 (4-1, 2-1, 5-3, 4-1)

Magyarország: Kiss A., Doroszlai (kapusok) - Máté Zs. 1, Menczinger 5, Parkes 3, Horváth 5, Kövesdi, Leimeter D., Garda 1, Ziegler, Takács.

A folytatásban kedden 17 órától Japán ellen zárják a minitornát a magyarok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!