nagy derbi várható

2019.02.21. 20:44

Kőkemény falat kell húzni a csabai támadók elé

Szombaton 18 órakor ismét az Eubility Group Békéscsaba női kézilabdacsapata lesz a Dunaújvárosi Kohász vendége. Legutóbb a csabai gárda Magyar Kupa-mérkőzésre érkezett Dunaújvárosba. A Kohász kiváló játékkal 35-25-re győzte le a csabai csapatot. Így jutott be a legjobb négy közé a hazai együttes a Magyar Kupában.

Jankó Árpád

Most szombaton viszont a tét a két csapat között a bajnoki győzelem, vagyis a két bajnoki pont. Mondani szokták a szakemberek: minden mérkőzés más és más. Ez így igaz. Tehát a kupasikerből csak keveset lehet szombaton hasznosítani. Ami azonban most is döntő lehet: a dunaújvárosi közönség szurkolása.

Mindezekkel Imre Vilmos, a DKKA sportigazgatója is egyetért: – Azt is mondhatjuk, hogy minden mérkőzés null-nullával kezdődik, tehát nem érdemes jósolgatni. A héten többször is elemeztük a Csaba játékát, azaz alaposan felkészültünk belőlük. Kevés cserével rendelkeztek eddig betegség, sérülések miatt, de így is legyőzték a Debrecen csapatát 31-28-ra, és ez figyelmeztető lehet. Ráadásul legjobb játékosuk Alexandra Vukajlovic irányító már játszott legutóbb. Úgy kell kézilabdáznunk, hogy ne legyen esélyük a gólszerzésre. Késztessük őket hibázásra, a felállt fal elleni támadásokra. És vigyázni kell a visszarendeződésre, mert gyors csapat a Békéscsaba.

Az pedig sokat fog jelenteni, hogy élvezzük a hazai közönség támogatását – mondta a Kohász sportigazgatója.

Tehát Imre Vilmos is első helyre az agresszív és hatékony védekezésre tette a hangsúlyt. Ez pedig szerencsére az esetek többségében sikeresen működik. Egy ki­váló hármas tesz arról, hogy az ellenfél általában megakadjon a védőfalunk előtt. Ez a hármas pedig: Cifra–Nick–Sirián. Közülük ezúttal Nick Viktóriát szólaltattam meg, aki hármójukon kívül a csapat minden tagjára nézve kötelezőnek tartja a kemény, agresszív védekezést.

A védekezésben Nick Viktória fontos szerepet tölt be
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Ezzel rengeteget tudunk segíteni a kapusainknak –kezdte nyilatkozatát lapunknak Viktória.

– Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk. A Békéscsaba rendelkezik veszélyes támadókkal. Ilyen az ismét játszó Vukajlovic, a nemrég leigazolt Marincsák, Kovács Anett, Walfisch Mercédesz… Kőkemény védekezést kell produkálnunk, elöl pedig minimálisra kell redukálni a technikai hibák számát. A csabai együttes mindig képes meglepetésekre, mert nagyon harcos, fiatal gárda. Természetesen hazai csarnokban pedig nekünk nagy szívvel, küzdőszellemmel, helyzetkihasználással és kiváló összjátékkal, színvonalas játékkal kell kirukkolnunk. S a végére hagytam az örömhírt, hogy ismét játszhat, amennyiben a szakvezető úgy dönt, Monori Orsolya, aki sérüléséből felépült. Egyszóval: a dunaújvárosi sportcsarnokban a megszokott lelkesedéssel, akarással fogunk kézilabdázni szombaton este – fogalmazott a játékos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában