Sport

2009.12.21. 03:29

Kiütközött a rutintalanság - Koszi Ferenc hazai gyors értékelése

Alcorcon - Nem sikerült kiharcolni a továbbjutást a DF Elco DVCSH női vízilabdacsapatának a Bajnokok Ligája spanyolországi selejtezőcsoportjából, ahol a harmadik helyen végeztek.

Gróf András

DF Elco - Fiorentina 6-17 (1-4, 2-4, 2-5, 1-4)

Prado de Domingo uszoda. Vezette: Grandin Anne (francia), Littlejohn Brian (angol).

DF Elco: Kasó - Ács, Menczinger K. (1), Keszthelyi (1), Polák, Szücs, Kovács D., Berta B., Benkő T. (3), Huszka, Poszkoli (1), Papalexisz. Edző: Primász Ágnes.

A csoport legnezebb ellenfele ellen eltiltása miatt nem ülhetett a kispadon Mihók Attila vezetőedző, akit Primász Ágnes helyettesített. A mérkőzésen elég hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a francia játékvezető hölgy nem igazán kedveli a dunaújvárosi csapatot, hiszen már az első negyedben hat emberelőnyös szituáció mellett, két büntetőt is dobhatott az olasz sztárcsapat. A második játékrészben sem változott a bíró ítélkezése... Az olaszok szinte bármit megtehettek a medencében, míg az újvárosiaknak minden apróságért kiállítás járt. Ezt a nyomást egy gyengébb csapattal szemben sem bírta volna ki az újvárosi gárda, nem hogy a világ egyik legjobban menedzselt együttesével szemben.

A firenzeiek az előnyük birtokában nyugodtan játszhattak, csupán a győzelmük aránya volt kérdéses. A játékvezetői felfogásra jellemző, hogy míg a magyar csapatból huszonegyszer állítottak ki játékost, addig a Fiorentinából az egész mérkőzés alatt csupán ötször. Ez a hatalmas különbség azt eredményezte, hogy a találkozó utolsó két percét végig emberhátrányban játszotta a DF Elco, hiszen ekkora már hat játékos is kipontozódott a keretből. A csoport másik meccsén a hazai Alcorcon gárdája 32-4-re győzött a scájci SC Horgen ellen.

Nem sok idő maradt a sorok rendezésére. Másnap már következett a svájci bajnokcsapat elleni meccs, ahol a formák alapján csupán a gólkülönbség lehetett kérdéses.

DF Elco - SC Horgen 34-4 (12-0, 6-3, 7-0, 9-1)

Prado de Domingo uszoda. Vezette: Littlejohn Brian (angol), Grandin Anne (francia).

DF Elco: Kasó - Ács, Menczinger K. (3), Keszthelyi (5), Polák (1), Szücs (4), Kovács D. (5), Berta B. (1), Benkő T. (7), Huszka (1), Poszkoli (4), Papalexisz (3). Edző: Primász Ágnes.

Már az első negyedben tizenkétszer sikerült bevenni a svájci kaput a dunaújvárosiaknak. A második játékrész kissé szorosabbra sikerült, ekkor az ellenfél három gólt is szerzett. A fordulás után azonban ismét beindult az újvárosi henger, ami összességében harminc gólos győzelmet eredményezett. A nap második mérkőzésén a Fiorentina 15-7-re legyőzte a házigazda spanyolokat. Ez az eredmény azt jelenette, hogy egy góllal jobb gólkülönbségének köszönhetően a házigazdák álltak a második helyen. Így a zárófordolóban az újvárosiak mindenféleképpen győzniük kellet volna a spanyol bajnok ellen. Ezt a találkozót már a kispadról irányíthatta a büntetését letöltő Mihók Attila vezetőedző.

DF Elco - CN Alcorcon 11-12 (2-5, 3-2, 3-3, 3-2)

Prado de Domingo uszoda. Vezette: Littlejohn Brian (angol), Van Der Loo Peter (francia).

DF Elco: Kasó - Ács, Menczinger K., Keszthelyi (2), Polák, Szücs (5), Kovács D., Berta B. (2), Benkő T. (1), Huszka, Poszkoli (1), Papalexisz. Vezetőedző: Mihók Attila.

Már az első negyedben tetemes előnyre tettek szert a hazaiak. Összességében hiába nyerték meg a következő három negyedet a főiskolások, nem tudták a maguk javára fordítani a mérkőzést, pedig többször is sikerült egyenlíteni. A spanyolok könyörtelenül kihasználták a mieink védekezési hibáit. Bebizonyították, hogy nem véletlenül kerültek a nemzetközi mezőnybe. Rendkívül agresszív, fegyelmezett csapatként rutinosan éltek a hazai pálya által biztosított minden előnnyel.

Mihók Attila: - Annak ellenére bíztam benne, hogy sikerül kiharcolnunk a továbbjutást az utolsó mérkőzésen, hogy az ellenfél az elején elhúzott. A játékosok szívvel-lélekkel ott voltak, de azok a hibák, amelyek a hazai bajnokságba még beleférnek , nemzetközi szinten már nem elfogadhatóak. Mi viszont nem tudtuk az ellenfél hibáit kihasználni. Az elmúlt években az ilyen sorsdöntő összecsapásokat rendre be tudtuk húzni , igaz, akkor sokkal rutinosabbak voltunk.

Az A csoport végeredménye: 1. Fiorentina 9 pont, 2. CN Alcorcon 6 pont, 3. DF Elco 3 pont, 4. SC Horgen 0 pont.

A dunaújvárosi együttes ezzel a teljesítményével nem jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, így befejezte idei nemzetközi kupaszereplését. A találkozó után az együttes azonnal hazautazott, és várhatóan az éjszakai órákban meg is érkezett.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!