Sport

2017.08.09. 18:40

Kínában készül már a magyar női vízilabda-válogatott

DUNAÚJVÁROS A vizes világbajnokság árnyékában készült idehaza az olimpia utáni legnagyobb sporteseményre, az Universiadéra a magyar női vízilabda-válogatott, amely hat dunaújvárosi játékossal utazott el Kínába, ahol tovább folytatódik a gyakorlás. Itt csatlakozik hozzájuk Bíró Attila szövetségi kapitány, valamint a vb-n szerepelt Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya.

Gallai Péter

Az egyetemisták és főiskolások augusztus 19. és 30. között Tajpejben sorra kerülő seregszemléjén az utóbbi negyven év legnagyobb magyar delegációja, 210 fő, közte 141 sportoló vesz részt. A Magyar Sport Házában tartott múlt heti fogadalomtételi ünnepségen Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke arról beszélt, hogy az Universiade az olimpia után a második legnagyobb multisport esemény a világon. Tajvanon a 14 kötelező sportág mellett még hét lesz műsoron, a magyar színek képviselői 14 sportágban - asztalitenisz, atlétika, cselgáncs, golf, gyorsasági görkorcsolya, íjászat, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, tekvandó, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda - versenyeznek. - Statisztikák bizonyítják, hogy aki Universiadét nyer, ötven százalék eséllyel olimpiai érmes is lesz. Ugyanakkor vannak, akiknek az Universiade-győzelem a pályájuk csúcsa - hangsúlyozta Kiss Ádám.

Bíró Attila szövetségi kapitány világbajnoki "szereplése" miatt a női vízilabda-együttes Dunaújvárosban a megbeszéltek alapján Mihók Attila, a DUE-Maarsk vezetőedzőjének irányításával kezdte meg a felkészülést a versenyre, mellette a jégkorongozó Hegyi Ádám segített az erőnléti tréningekben. A csapat a többi között a világbajnokságra érkezett francia, japán, dél-afrikai és új-zélandi együttessel is megmérkőzött a Fabó Éva Sportuszodában.

Mihók Attila vezetésével Dunaújvárosban kezdődött a felkészülés Fotó: Ady Géza

A folytatásban Budapesten a korosztályos válogatottal is voltak közös gyakorlások, s a társaság többször is a helyszínen szurkolt a Margitszigeten a női válogatottnak a világbajnokságon.

Majd a keret két hiányzó kivételével a múlt héten elutazott Kínába, Sanghajba ahol összesen tizennégy napot készülnek a helyi együttessel. Az első turnussal a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics hat játékosa tartott: a kapus Kiss Alexandra mellett Vályi Fanni, Ziegler Diána, Menczinger Kata, Horváth Brigitta és Garda Krisztina. Az együtteshez csütörtökön csatlakozik Bíró Attila és Horváth Ákos masszőr, valamint a vb-n szerepelt további két dunaújvárosi pólós, Gurisatti Gréta, illetve Szilágyi Dorottya. A magyar csapat tagja még Bolonyai Flóra (kapus), Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Kövesdi Vivien és Parkes Rebecca.

A válogatott az első mérkőzését Japán ellen vívja augusztus 18-án, rajtuk kívül Kanada, Oroszország, Nagy-Britannia, valamint Új-Zéland lesz még az ellenfél a csoportunkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!