Junior torna-vb

2019.05.07. 10:30

Kiderült, mikor lép a szerekhez a Vb-n Makovics Mirtill

A héten elindul a jegyértékesítés az I. Junior Torna Világbajnokságra – derült ki a szervezők által megtartott győri sajtótájékoztatón, ahol a vb hivatalos promófilmje is bemutatásra került.

duol.hu

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Dunaferr SE kiválósága Makovics Mirtill is részt vesz a júniusi torna vb-n. A sporttörténelmi eseményről a minap a sajtótájékoztatót tartottak a rendezvény helyszínén Győrben. A hétfői eseményen Borkai Zsolt, Győr város polgármestere beszámolt az előkészületekről. A sajtótájékoztatón dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöke, Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára és Berki Krisztián olimpiai bajnok is részt vett.

Elhangzott: a nézők a belépőt a jegymester.hu oldalon vásárolhatják meg a sporttörténelmi világbajnokságra, a nemzetközi szövetség (FIG) ugyanis első alkalommal írta ki a junior korosztály számára a vb-t.

Fotó: Freschli József/MATSZ.hu

Borkai Zsolt bízik a vb magas színvonalú lebonyolításában. „Szeretett sportágam szeretett városában rangos világbajnokságot rendezünk. Győrben egyébként komoly hagyománya van a tornasportnak, de a hagyományok mellett remélem jövője is van a sportágnak. Szeretnénk a jövőben több nagy nemzetközi versenyt vendégül látni, a 2017-es EYOF után ehhez most az kell, hogy magas színvonalú vb-t rendezzünk nyáron.” – fogalmazott Borkai Zsolt.

„Nagy öröm számunkra, hogy először Magyarország adhat otthont a junior torna-világbajnokságnak. Biztos vagyok abban, hogy Győr városával karöltve emlékezetessé tesszük ezt a sporttörténelmi eseményt!” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Fotó: Freschli József/MATSZ.hu

Berki Krisztián olimpiai bajnok kiemelte: a fiatalok figyelmét napjainkban sok minden leköti, ezért a sport háttérbe szorul.

„Az ilyen nemzetközi rangos események hihetetlenül hasznosak az utánpótlás szempontjából. Ez a vb sokat lendíthet a tornasporton, remélem, hogy a Győrben látható tehetséges fiatalok által bemutatott gyakorlatok hatására sokan döntenek úgy, hogy kipróbálják ez a szép sportágat.” – mondta Berki Krisztián.

Fotó: Freschli József/MATSZ.hu

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára beszámolt a nemzetközi érdeklődésről. „Dél-Amerikától Ausztráliáig folyamatosan érdeklődnek a világbajnokságról. Tudomásunk szerint a tengerentúli válogatottak egy héttel korábban érkeznek Győrbe, ahol a világ egyik legjobb edzőcsarnokában végzik el az utolsó simításokat” – összegzett a főtitkár.

A sajtótájékoztatón bemutatásra került a vb hivatalos promófilmje, amely mostantól az eseményt népszerűsítő valamennyi fórumon elérhető (weboldalak, közösségi média), a MATSZ youtube csatornájáról pedig letölthető. A Győrben elkészített filmben a többszörös junior válogatott Szujó Hanna és az ifjúsági olimpiai érmes Balázs Krisztián kapott főszerepet. A szervező bizottság tájékoztatása szerint a minimozinak egy külön kis története van, Győr egyik népszerű játszóteréről a tornacsarnokba jutunk, ahol két gyakorlat mozzanatait láthatják a nézők: Szujó Hanna felemáskorláton, Balázs Krisztián pedig lólengésben mutatkozik be, és a végén természetesen az esemény szíves logója is megjelenik, hiszen Győr mindenkit SZÍVesen vár a világbajnokságra.

Fotó: Freschli József/MATSZ.hu

Eldőlt, hogy a fiatal tornászok új szereket kapnak Győrben. A vb után a hazai klubok is profitálhatnak ebből az infrastruktúrából, ugyanis a tornaszereket a világversenyre megvásárolja a MATSZ, később pedig kiadja azokat a fővárosi illetve vidéki egyesületeknek használatra.

Hugoo népszerűsíti a junior torna-világbajnokságot is. A győri kakas már a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előtt „kikelt”, azóta minden győri sporteseményen jelen van kabalafiguraként. A sporttörténelmi junior torna-világbajnokságnak is a győri kakas lesz a kabalaállata. A nevében a “Hu” Magyarországot jelöli, a “go” pedig a biztatást.

A világbajnokság június 27-én kezdődik és 30-áig tart.

A vb részletes programja:

  • június 23. Delegációk érkezése
  • június 24. Női – Férfi edzések
  • június 25. Férfi Pódiumedzés
  • június 26. Női Pódiumedzés
  • június 27. Férfi Egyéni Összetett Döntő, Csapatdöntő, Selejtező a Szerenkénti Döntőkre
  • június 28. Női Egyéni Összetett Döntő, Csapatdöntő, Selejtező a Szerenkénti Döntőkre
  • június 29. Női – Férfi Szerenkénti Döntők (Női Ugrás – Felemáskorlát, Férfi Talaj – Ló – Gyűrű)
  • június 30. Női – Férfi Szerenkénti Döntők (Női Gerenda – Talaj, Férfi Ugrás – Korlát – Nyújtó)
  • július 1. Delegációk elutazása
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában