kézilabda

2018.01.01. 17:24

Reményteljes meccsnek indult, de veszített a DKKA

Helyesen mondta György László, a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának vezetőedzője a Fradi elleni mérkőzés előtt, hogy igenis meg kell próbálni idegenben az FTC ellen is győzelemre játszani. Kár, hogy mindebből nem sok valósult meg.

Jankó Árpád

Budapest, 2017. december 30. A dunaújvárosi Camila Micijevic (b) és a ferencvárosi Danick Snelder a nõi kézilabda NB I 9. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Dunaújvárosi Kohász KA mérkõzésen az Elek Gyula Arénában 2017. december 30-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Azonban Elek Gábornak, az FTC vezetőedzőjének előzetes aggályai, mint kiderült, teljesen feleslegesek voltak, bár igaz, hogy a világbajnokságon tizenegy fradista vett részt, akik egy hét pihenőt kaptak a vb után. (Ez a bizonytalanságot sejtető nyilatkozat inkább a szurkolóknak meg a sajtónak szólt.)

A játékosoknak elég volt négy edzés a világbajnokság után. Olyan kvalitású kézilabdázók, akiknek nem kell sok gyakorlás, a játék öröméért is képesek az óévet záró mérkőzésen közel extrát nyújtani. Mindkét vezetőedző ez után a találkozó után megtudta: hol a helye jelenleg a csapatának, és miben kell javulnia.

Egy ünnepelni akaró, mosolygós Fradival szemben a Kohász az első percekben jól tartotta magát (6-5), ám ez az arány a hazaiak számára változott meg kedvezően. Két üres kapura dobás után – kapus nélküli játék – máris 12-7-re vezetett az FTC.

Elek Gábor faultokra biztatta védőit, és ezt meg is fogadták tanítványai. Szekeres és Snelder közös erővel ütötték le, rángatták (később is) Micijevicet. És ez most már szinte minden találkozón szokásos: Micijevicet, az egyetlen gólveszélyes átlövőnket magassága miatt csak durvasággal, gyakran a lövő kéz kitámasztásával (nagyon veszélyes), gánccsal, egyéb szabálytalansággal állítják meg. A játékvezetők pedig rá se hederítenek: mondván kibírja, olyan magas. Mivel ő nem játszik rá az esetekre, nem fetreng, most is legalább három-négy hetest megspóroltak a bírók Kohász kárára. De a kis kitérő után azzal folytathatjuk, hogy négy-öt gólos távolságon tudta a vendégcsapat tartani a Ferencvárost, és ez nem rossz teljesítmény. A második félidőben továbbra is felszabadultan, gyors tempóban kézilabdázott az FTC, de nem adta meg magát a vendégcsapat.

A dunaújvárosi Camila Micijevic (b) és a ferencvárosi Danick Snelder párharca. A ferencvárosi játékos már tépi le Micijevic mezét. Ezt nevezik faultnak vagy kemény védekezésnek MTI Fotó: Kovács Tamáss

Oguntoye néhány ziccert védett, és sorozatban három gólt dobtunk a Fradi hálójába (24-20), de sajnos a reményteljes sorozat megakadt, mert egyre több hibát vétett a Kohász, és megint feljött a Fradi (27-20).

Azért a közte tíz csak rövid ideig csúfoskodott a táblán (30-20). Végül hétgólos vereséget szenvedett a Kohász az immár kilenc mérkőzésen győztes Fradi csarnokában. A tudásbeli különbség a két csapat között megmutatkozott.

György László: Voltak próbálkozásaink, küzdöttünk. De a visszarendeződés nem sikerült, sokat hibáztunk. A Fradi könnyű gólokat dobhatott. Ezzel együtt nem vagyok elégedetlen, megvolt bennünk a szándék. A hibákat ki kell javítani már a január 6-ai hazai mérkőzésen, amikor is a Kisvárda lesz a vendégünk.

György László már a Kisvárdára koncentrál

JEGYZŐKÖNYV

FTC Rail Cargo Hungaria – Dunaújvárosi Kohász 30-23 (16-11)

FTC: Bíró– Lukács 3, Háfra 8, Snelder 2, Szekeres, Kovacsics 4 (2), Schatz 3. Csere: Van der Heijden 3, Szucsánszki 2, Hornyák D. 1, Márton, Faluvégi 2, Jovanovics 2. Edző: Elek Gábor.

D. Kohász: Oguntoye – Klujber 5, Kovács A. 3, Cifra, Szalai 3, Micijevic 2, Kazai 1. Csere: Tomasevics (kapus), Molnár, Dombi 2, Monori 3, Szekerczés 3 (1), Grosch, Takács D. 1, Nick. Edző: György László.

Kiállítás: 4, illetve 2 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában