Sport

2009.09.04. 02:27

Kézilabda: holnapután javítani kell!

Dunaújváros - Nem történt csoda a Kőbányai úton. A jóval erősebb játékoskerettel rendelkező FTC Rightphone fölényesen győzte le a Dunaújváros NKKSE női kézilabdacsapatát.

Jankó Árpád

Amitől Rapatyi Tamás, a dunaújvárosiak edzője tartott, bekövetkezett. A Fradira nagyon is jellemző lendületes, lerohanásos játékát nem tudta megakadályozni a csapat. A bosszantó az, hogy a Ferencváros góljainak legalább felét úgy szerezte, hogy a vérszegény vendégtámadások nem végződtek találattal, s a megszerzett labdákkal a hazaiak viharsebesen érkeztek a Dunaújváros kapuja elé, és rendszerint nem hibáztak.

Gáspár Gabriella csak a mérkőzés első tíz percére emlékszik vissza szívesen.

- Ekkor sikerült még tartani a Fradit. Fej fej mellett haladt a két csapat. Az első félidő második felében viszont egyszerűen lerohantak bennünket. Szünet után már összeszedettebben játszottunk, de ekkor is akadt elég sok technikai hibánk. Sajnos a szűk keretünk még kevesebb játékosból áll Vadász Ildikó sérülése miatt, de vasárnap, hazai pályán, a Siófok ellen mindenképpen nyernünk kell. Úgy látom, a csapat nem fáradt el a nyitómérkőzésen, tehát nekünk kell majd lendületesen, önbizalommal, a hazai közönség segítségével gyors kézilabdát játszani, és gólokat dobni. Várjuk a szurkolók támogatását. Már csak azért is érdemes lesz kijönni erre a találkozóra, hiszen visszatér a pályára Ferling Bernadett.

A szerdán megsérült fiatal Vadász Ildikó viszont egyhamar nem jelentkezik játékra, mivel térdszalag-szakadást szenvedett. Ma megműtik, és minden bizonnyal fél év a felépülése ideje. Sajnos egy régebbi sérült, Somogyi Dóra is kés alá fekszik, mivel nála is szalagszakadást állapítottak meg az orvosok. Vannak tehát gondok, de az első mérkőzést elfelejtve, az újonc ellen vasárnap valóban nyerni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!