Sport

2017.08.06. 19:25

Kezdődik a FINA masters vb: Az újvárosi pólós hölgyekért is szoríthatunk!

DUNAÚJVÁROS/BUDAPEST Hétfőn 15 órakor egy igazi magyar rangadóval kezdődik a 17. FINA Masters Világbajnokság vízilabdás szekciójának programja. Klasszisok sora a medencében.

Szabó Szabolcs

A fővárosi Hajós Alfréd Uszodában a Budakalász SC és a Bánki VS alkalmi gárdái szállnak medencébe, számunkra a budakalásziak az érdekesek, hiszen a csapatban a magyar női póló meghatározó alakjai kaptak helyet, elég ha csak a kétszeres világbajnok Stieber Mercédeszt, vagy Pelle Anikót említjük. Velük pólózik majd együtt a három újvárosi hölgy is: Brávik Fruzsina, Zsámbok Lili és Kis-Primász Ágnes is. A hölgyek az utolsó edzésen elmondták, bár pontos képünk nincs arról, az ellenfelek milyen játékerőt képviselnek, ám ez nem is annyira fontos, hiszen az áhított aranyéremért mindenkit le kell győzni a soron következő hat mérkőzésen.

A klasszisokat felvonultató válogatottból természetesen nem hiányozhat Kis-Primász Ágnes sem

A masters világbajnokságot felvezető budapesti sajtótájékoztatón elhangzott: az idősebb korosztály képviselőinek vetélkedésével folytatódik hétfőtől augusztus 20-ig a 17. vizes világbajnokság, amelyen rekordnagyságú mezőny, 10 ezer versenyző indul.

Ugyanolyan fontosnak tartjuk a masters vb-t, mint az esemény első felvonását, az elit-világbajnokságot - jelentette ki Gyárfás Tamás, a FINA végrehajtó és a vb szervezőbizottságának tagja, aki kiemelte, hogy ez a második alkalom, amikor együtt rendezik az elit és a masters vb-t, de először azonos minden helyszín.

A vb-n öt sportágban - úszásban, nyíltvízi úszásban, szinkronúszásban, műugrásban és vízilabdában - versenyeznek a sportolók. Lesz, aki több sportágban, például vízilabdában és úszásban, vagy nyíltvízi és medencés úszásban is rajthoz áll. Érdekességként említette, hogy a Millennium vízilabdacsapat - az olimpiai bajnok magyar pólósok alkotta együttes - meccseire 17 perc alatt elfogyott minden jegy.

Az eddigi masters küzdelmekhez viszonyítva rekordnagyságú létszám nevezett: 500 szinkronúszó, 300 műugró, 7000 úszó, 1500 nyíltvízi úszó és 120 vízilabdacsapat, amely a hét nap alatt több mint 360 meccset játszik a masters vb-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!