Sport

2013.08.15. 19:04

Kezdődhet a vébé!

A magyar junior női vízilabda-válogatott hetek óta a jövő hétfőn kezdődő görögországi világbajnokságra készül. Nemzeti csapatunk az utolsó simításokat a Fabó Éva Sportuszodában végezte.

Agárdy Csaba

Az elmúlt két hét sűrűsödött össze a magyar válogatott számára, amelyet Mihók Attila, a Dunaújvárosi Főiskola Mex-Motors vezetőedzője irányít segítőjével, Oltyán Gyulával.

Két hete Dunaújvárosban volt egy négycsapatos nemzetközi torna, amit a magyar junior válogatott Kanada, Nagy-Britannia és a magyar U17-es csapat előtt megnyert. Az elmúlt hétvégét Görögországban töltötte Mihók Attila alakulata. Itt az első mérkőzésen 9-7-re kikapott Olaszországtól, majd 13-7-re verte Ausztráliát és 9-8-ra Görögországot. A tornát az olaszok nyerték a mieink, a görögök és ausztrálok előtt. Mihók Attila így értékelte a világbajnokság előtti utolsó felkészülési tornát.

- A felnőtt világbajnokságon szereplő négy játékosunk, Antal, Illés, Garda és Miskolczi a vébé utáni pihenőjüket követően az olaszok ellen játszottak először újra mérkőzést. Mivel rájuk a junior világbajnokságon kiemelt feladat vár, sokat játszattam őket a tornán. Az első mérkőzésen még látszott, hogy nem edzésből merültek a medencébe. Az ausztrálok ellen 5-0-lal kezdtünk, ez elég volt a győzelemhez. A felnőtt vb-n játszó pólósok ekkor már két edzésen és egy mérkőzésen túl voltak, látszott rajtuk a javulás. Az utolsó meccsen már rendben voltunk, a befejező harmadot 4-0-ra nyertük. Azt hozta a torna, amit vártam tőle. Néhány taktikai elemet begyakoroltunk, látszott a csapaton, hogy még nincs csúcsformában, de erre majd hétfőtől lesz szükség, amikor megkezdődik a világbajnokság.

A magyar válogatott második lett Görögországban az utolsó felkészülési tornáján (Fotó: amatőr felvétel)

Mihók Attila a görögországi torna után kijelölte a világbajnokságra utazó keretét, az alábbi tizenhárom játékosra számít Voloszban: Horváth Anna, Barna Edina (kapusok), Illés Anna, Antal Dóra, Gurisatti Gréta, Miskolczi Kitti, Kövesdi Vivien, Gémes Alexa, Miklós Dóra, Garda Krisztina, Ziegler Diána, Horváth Brigitta, Polák Zsófia. Közülük Gurisatti, Miskolczi, Ziegler, Horváth Brigitta és Polák a Dunaújvárosi Főiskola VSE sportolója. Mihók Attilának az okozhat problémát, hogy nem tudni, Garda játszhat-e, mivel a legutóbbi tornán olyan súlyos szájsérülést szenvedett,Nyolc erős csapat lesz a vb-n, ennek ellenére egyértelmű, hogy amit tizenegy öltéssel kellett összevarrni. A dunaújvárosi tréner arra a kérdésünkre, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett a világbajnokságon, határozott választ adott: Az aranyérem megszerzése a célunk. Ezüst- és bronzérmünk már van.

A magyar válogatott szombaton utazik repülővel a világbajnokság helyszínére. A vb-n tizenhat csapat vesz részt, a mezőnyt négy négyes csoportra osztották a szervezők. A magyar gárda a brazilokkal, az oroszokkal és a britekkel került egy csoportba. A csoportgyőztesek automatikusan a legjobb nyolc közé kerülnek, míg a második, harmadik helyezettek keresztbe játszanak és a négy győztes is továbbjut. Nemzeti csapatunk hétfőn Brazília ellen kezdi meg szereplését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!