Sport

2009.10.22. 02:25

Két veretlen csapat rangadója következik

Dunaújváros - A férfiröplabda Extraligában eddig veretlen Dunaferr SE gárdája ma 18 órakor a szintén százszázalékos Kecskemét otthonában lép pályára.

Gróf András

A kecskeméti mérkőzésre való felkészülés jegyében a hét elején edzőmeccset játszott a csapat a Veszprém ellen. Négyjátszmás találkozóban egyeztek meg a felek, ahol az újvárosiak minden szettet megnyertek. A szakmai stáb megnézte a Kecskemét elmúlt fordulóbeli mérkőzését, az ifjúsági válogatott ellen, de mélyreható következtetéseket nem tudtak levonni, mert a fiatalok nagyon gyengén teljesítettek. A hazaiak egy új játékost is bevethetnek a Dunaferr ellen, hiszen az előző szezonban Szolnokon szereplő Rapi Róbert ügyében a Sport Állandó Választott Bíróság kimondta a szolnoki klub szerződésszegését, így a röplabdázó szabadon igazolható lett. Természetesen a dunaújvárosiak vezetőedzője, Ruffing Péter nem örült a hírnek, de inkább a saját csapatával foglalkozott.

- Biztató, hogy felkészülési mérkőzésen meggyőző játékkal vertük a veszprémieket. Kecskeméten nehezebb dolgunk lesz, hiszen biztos technikai tudással rendelkező ellenféllel találkozunk a mai rangadón. Taktikus nyitásokkal olyan pozíciókat kell teremtenünk, ami megzavarja az ellenfél támadásvezetéseit. Sok függ a kisebb sérüléssel bajlódó, de minden bizonnyal pályáralépő Baróti játékától, aki az utóbbi időben gyengébb formát mutatott, ami fiatal korának tudható. Sérülés miatt kétséges még Gelencsér Balázs játéka is. Több taktikai variációval készülünk, szeretnénk meglepni az ellenfelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!