Sport

2012.07.15. 17:53

Két újvárosi - két ezüstérem

Montemor-o-Velhonev - Egyaránt a dobogó második fokára állhatott fel a portugáliai U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokságon a Dunaferr SE versenyzőivel felálló magyar egység a szombati finálék után.

Gallai Péter

A juniorok pénteki C-2 1000 méteres előfutamából a dunaújvárosi Devecseri Ádám Vasbányai Henrikkel párban közvetlenül a szombati döntőbe jutott, csakúgy, mint az ifi C-4 1000 méteres távon szereplő magyar hajó, amelyben Hajdu Jonatán képviselte a dunaújvárosi színeket. Elsőként Devecseriék voltak érdekeltek a döntők során, a duó éremeséllyel vághatott neki a távnak, bár a hatos pályán erős oldalszélben evezve nem volt könnyű dolguk. Ennek ellenére végig az aranyéremért harcoltak, ám a végén a kettesen haladó lengyel egység minimális előnnyel, alig több, mint fél másodperccel a mieink előtt siklott be a célba.

Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi kapitány is a szél miatt volt bosszús, ami nagyban befolyásolta a futamok végeredményét: - Mivel a mi versenyzőink zömmel már az előfutamokból bekerültek a döntőkbe, így általában az ötös, vagy a hatos pályát kapták a finálékban. Az egyesen, vagy a kettesen egy közepes tudású versenyző is simán esélyesé vált, mivel ott szinte teljes szélcsend volt. Biztos vagyok benne, hogy a Vasbányai, Devecseri páros például simán nyert volna, ha nem a hatoson eveznek.

A szombati folytatásban C-4 1000 méteren a dunaferres Hajdu Jonatán társaságában Szalay Bence, Bodonyi András és Varga Patrik térdelt a hajóba. A magyar egység ezen a távon is remekül lapátolt, így még egy Eb ezüstérem jutott a dunaújvárosi klubnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!