Sport

2017.02.09. 19:45

Keményen dolgoznak a javításon

Dunaújváros - A Dunaferr DUE Ranaplin FC U20-as csapatának legrangosabb játékosa, hiszen volt már válogatott, és a felnőttegyüttesben is rendre szerephez jut.

Balla Tibor

Nemcsak álmodja a gólkirályi címet, hanem keményen küzd is érte. Csányi Dáviddal az U20-as gárda vasárnapi, Göcsej elleni 8-1-es győzelme után beszélgettünk.

- A találkozón mutatott teljesítményéért odaadom a magam nap játékosa díját.

- Köszönöm, de szerintem Garda Bence ugyanúgy megérdemli ezt a címet, ahogy én. A mai napon egy teljesen más játékot láttunk tőle, mint amit az előző hetekben nyújtott. Amennyiben így folytatja, az nagyon jót fog tenni neki és a csapatnak is. Magamról szólva: az elején egy kicsit akadozott a játék, de a végére sikerült jól teljesítenem.

- Hihetetlenül jó kondícióban érkezett most is.

- Szerencsére sokat tudok edzeni, nagyon nagy segítség, hogy a felnőttcsapatnál is dolgozhatok, ezért kondicionális problémáim már nincsenek, utolértem magam.

Csányi Dávid (17) jó erőben van, annak is köszönhetően, hogy az első csapatnál is dolgozhat
Fotó: Zsedrovits Enikő

- Ismét jeleskedett a gólgyártásban...

- Háromig jutottam és volt egy negyedik is, amit remélem nem öngólnak, hanem az én találatomnak fognak bejegyezni, hiszen még versenyben vagyok a gólkirályi cím eléréséért. Nagyon igyekezek, hogy el tudjam nyerni.

- Az U20-as csapatban, ha szabad így fogalmazni, a legrangosabb játékos. Hallgatnak önre a többiek?

- Úgy érzem, szerencsére igen. Azt, hogy belülről irányítsam a többieket Facskó József, a csapat edzője, valamint Németh Péter és Fehér Zsolt, a felnőttek vezetőedzője is kéri tőlem. Megpróbálok ebben a szerepkörben is a csapat hasznára lenni.

- Két hervasztó mérkőzés előzte meg e remek sikert.

- Vasárnapi ellenfelünk rövid kispaddal érkezett, ezért nem volt nehéz ellenfél. Én a Veszprém mellé sorolom csapatunkat. Nagyon sajnálom, hogy legutóbb az utolsó percekben elveszítettük az ellenük vívott csatát. A következő szint a Győré. Bizony ők előttünk járnak, de legközelebb nem adunk akkora lehetőséget nekik, mint legutóbb. Keményen dolgozunk a hibák kijavításán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!