fordulatos meccs

2019.01.27. 16:47

Karabatic az utolsó másodpercben szállította a bronzot

Franciaország válogatottja nyerte a bronzérmet a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon, miután vasárnap a herningi helyosztón 26-25-re legyőzte Németország csapatát.

Match winning goal scorer France's Nikola Karabatic celebrates after the IHF Men's World Championship 2019 handball third place match between Germany and France at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 27, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)

Még tíz perc sem telt el, amikor a franciák sérülés miatt elveszítették kezdőkapusukat, Cyril Dumoulint. A németek magukhoz ragadták a vezetést, és bár ellenfelüknek sikerült egyenlítenie, az első félidőt egy 4-0-s sorozattal zárták, így a szünetben a korábbinál is nagyobb különbséggel vezettek.

A hatszoros világbajnok franciák a második felvonás elején hat és fél perc alatt ismét egyenlítettek, majd két góllal vezettek is, ám ezután a német csapat zárkózott vissza.

A két együttes a csoportkörben 25-25-ös döntetlent játszott egymással, és ez volt az állás az utolsó másodpercben is, ám ekkor egy gyors ellenakció végén Nikola Karabatic gólja zárta le a rendkívül szoros és izgalmas hajrát, illetve a bronzmérkőzést. Pár pillanattal korábban még a németek támadhattak a győzelemért, de eladták a labdát.

A Telekom Veszprém francia balszélsője, Kentin Mahé nyolc lövésből hét gólt szerzett, így őt választották a mezőny legjobbjának.

Franciaország-Németország 26-25 (9-13)

Borítókép: Karabatic a legjobbkor volt eredményes

AFP / Jonathan Nackstrand

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában