Sportvilág

2011.10.28. 14:39

Kalocsai mintás overallban feszít Button a brazil futamon

Miután az első szavazást érvénytelenítették, a magyarok újra bizonyítottak: Kalmár István kalocsai mintás overallja nyerte az Öltöztess fel a Fináléra című Forma 1-es design versenyt, így Jenson Button ezt viseli majd a brazil futamon.

duol.hu

2011-ben a McLaren és a Hugo Boss partnerkapcsolatának 30. évfordulója alkalmából a Hugo Boss 15 lokális „Öltöztess fel a Fináléra” design versenyt szervezett 37 országban. A versenykiírás szerint minden résztvevő ország nyertes designja  egy szavazáson vesz részt, melynek győztese elutazhat a Brazil Nagydíjra, továbbá a McLaren versenyzői a nyertes által tervezett overallját viselik majd.

A magyar győztes Kalmár István kalocsai mintás overallja lett, s a versenyben részvevők közül az első szavazáson (október 6-tól 15-ig) a kalocsai ruha 100 ezerrel több szavazatot kapott, mint a dobogó második fokára szorított terv. Ez a nagy szám szúrt szemet a verseny rendezőinek, visszaélés gyanújára hivatkozva megsemmisítették az eredményt, s - némi nyomás hatására - egy második szavazást indítottak.
Nos, a magyarok nem hagyták magukat, így ezt a szavazást ismét fölényesen nyerte Kalmár István kalocsai ruhája - ezt pénteken hivatalosan is bejelentették.

A sajtótájékoztatón Till Pohlmann, a Hugo Boss Sport Szponzorációs részleg igazgatója elismerte, hogy a szavazási rendszer nem volt megfelelő (egy ember számos alkalommal szavazhatott), s igen meglepődött, mikor tapasztalták, hogy míg a többi ország szavazói lassan kezdték aktivizálni magukat, addig a magyarok komolyan vették a versenyt és mindent megtettek a kalocsai minta győzelméért. Ennek eredményeképpen Kalmár István kalocsai mintás overallját viseli majd Jenson Button Brazíliában - ahol maga a tervező is ott lesz.


Forrás: F1 csatorna, hirado.hu, www.szeretlekmagyarorszag.hu 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!