Sport

2009.07.10. 02:29

Kajak-kenu válogató: cél Dartmouth, Poznan

Szeged - Mától rendezik meg a második felnőtt és az U23-as kajak-kenu válogatókat, amely egyben a felnőtt magyar bajnokság is. Mindkettőben lesznek dunaújvárosi indulók.

Dunaújvárosi Hírlap

Mától ismét benépesül a szegedi Maty-ér, hiszen a hazai kajak-kenu sportág legjobbjai ismét vízre szállnak, hogy a felnőttek a magyar bajnoki cím mellett a dartmouthi, kanadai világbajnokságra, míg az U23-asok a poznani Európa-bajnokságra szerezzenek kvalifikációt. Ám nem minden számban, ugyanis az olimpiai távokon - kivéve a két kajak négyest - már eldőlt az indulók névsora az első Eb-válogató után. Ezúttal a nem ötkarikás távokon lehet megszerezni a szereplés lehetőségét. Erre a C-2 200 méteren induló dunaújvárosi Hajdu Gergőnek és az MTK-s Foltán Lászlónak van esélye, akik az előző versenyen másodikak lettek. Hubik András, Hajdu mestere szerint, ha ismét jól szerepelnek, az talán elég lehet, hogy bekerüljenek a négyes hajóba.

Rajtuk kívül C-1 1000 méteren Csúri Attila, C-2-ben Devecseri Ádám és Vass András, C-1 200-on Csúri, Vass és Devecseri képviseli a Dunaferr SE színeit. A C-4 1000 méteren Európa-bajnoki második dunaújvárosi, de csepeli színekben induló Volein Viktor 1000 és 500 egyesben áll rajthoz.

Az U23-as versenyzők számára a tét a poznani Eb kvalifikáció, a torna jövő héten lesz. Aki Szegeden nyeri futamát, az a saját számában indulhat, a másodikak a négyes egységekbe kerülhetnek be.

- Az első válogatón C-2 1000 méteren a felnőttek között Devecseri és Vass harmadik lett, mivel előttük csak idősebbek végeztek, övék volt a legjobb U23-as idő. Tehát jó eséllyel pályáznak a poznani jegyre, szerintem csak ők ronthatják el. Rajtuk kívül Hajdu Gergő kerülhet be valamelyik négyesbe - tette hozzá Hubik András, aki kis csapatával tegnap indult el Szegedre.

Amennyiben Vassék duója kijut Poznanba, érdekes helyzet állhat elő, mert egy hét múlva szintén Lengyelországban lesz a maratoni kontinenstorna, amelyen ők ketten biztos résztvevők.

Az edzőnél rákérdeztünk Kárász Annára, aki fölényesen nyerte K-1-ben az első ifi vb-válogatót, de a másodikon vállsérülése miatt nem tudott rajthoz állni: - Végül nem lépett vissza az ellenfél a javára, de nagyon konstruktívan állt a helyzethez a szövetség, mert a szétlövést a lehető legkésőbbi időben rendezik meg, a világbajnokság előtti héten. Csak az a baj, hogy Anna válla egyelőre nem javul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!