Sport

2017.07.20. 15:35

Négyszer állhatott a dobogó legfelső fokára Hubikné Tarján Éva

A szolnoki kajak-kenu masters magyar bajnokságon a Dunaferr SE-t képviselő Hubikné Tarján Éva négy aranyérmet szerzett, ebből kettőt a rácalmási Jászainé Hajdú Rozáliával párban.

Gallai Péter

Mondhatnánk azt, Éva néni jött, látott és győzött, hiszen mind a négy számban, amelyben elindult, a dobogó legfelső fokára állhatott a megmérettetésen. Első lett egyéniben K-1 500 méteren a 70-74 évesek korcsoportjában. A dobogó legfelső fokára állhatott Balogh Istvánnal (Törökbálinti Kenusiskola) K-2 mix 200 méteren, majd K-2 200 méteren a rácalmási Jászainé Hajdú Rozáliával párban nem talált legyőzőre, s ugyanez a páros nyerte az 500 méteres távot is.

Hubikné Tarján Éva (balra) négyszeres, Jászainé Hajdú Rozália kétszeres bajnok lett Szolnokon

A szintén a Dunaferrt képviselő kenus, Kóti Dávid a 35 éven aluliak - szabadidős és egyetemista - korcsoportjában két páros versenyszámban állt rajthoz. 500 méteren harmadik, 200 méteren pedig ötödik lett párjával, a Lágymányosi Sparit erősítő Takács Mátéval.

Az idősebbek után pedig már a fiatalokra várnak nagy feladatok, hiszen csütörtöktől vasárnapig Sukorón rendezi a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a gyermek, kölyök és serdülő magyar bajnokságot, ami a 10-16 éves korosztály legnagyobb hazai gyorsasági seregszemléje.

Csütörtökön a serdülők (15-16 évesek) kezdték a sort, a 200 méteres és a 200-2000 méteres összetett számokat láthatták az érdeklődők. Ezekben a versenyszámokban már bajnokot is avattak este a 2009 óta Kolonics György emlékére rendezett ob-n.

Pénteken még mindig ez a korosztály lesz érintett, amikor az 500 méteres elő- és középfutamokat, döntőket, valamint az 1000 méteres elő- és középfutamokat rendezik meg.

Szombaton reggel a serdülő 1000 méteres döntőket és az U14-es (kölyök IV) korcsoport 1000 méteres elő-, közép- és döntő futamait rendezi az MKKSZ, délután pedig már 4000 méteren is vízre szállnak a kajak-kenusok, valamint a váltók következnek.

Vasárnap először a kölyök U13 és U14 4000 méteres számok jönnek, majd a legkisebbek, a gyermek U10-U12-es korosztályok tagjai is megküzdenek a bajnoki címért. Délután már újra a váltóké lesz a főszerep, a gyermekek 4x300 méteren igyekeznek a leggyorsabbak lenni.

A négynapos regattára nyolcvannégy klubból összesen 4398 nevezés érkezett, s természetesen a Dunaferr SE ifjú kajak-kenusai is elindulnak, hogy harcba szálljanak az érmekért és a bajnoki pontokért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!