Sport

2012.12.09. 15:10

Junior vízilabda vb - Ismét ezüstben a Mihók-lányok

Bár trónra lépni ezúttal sem sikerült, a női szakág egyik legnagyobb utánpótlás-sikerét érte el a Mihók Attila vezette U18-as női vízilabda válogatott ma délelőtt az ausztriáliai Perth-ben.

Körmendi Erzsébet

A világbajnoki tornán remekül teljesítő magyar csapatot négy dunaújvárosi lány is erősítette: Ziegler Diána, Gurisatti Réka, Horváth Brigitta, Hajor Orsolya személyében. Bár a Mihók-válogatott a vasárnapi döntőben 9-5 arányban vereséget szenvedett a görögöktől, a mieink ismét bizonyították, hogy a közvetlen világelithez tartoznak. Az évad másik legnagyobb viadalán, az oroszországi EB-n is az ezüstérmet szerezték meg lányaink, így mindenképpen rászolgáltak a gratulációra. Folytassa, Mihók!

Nem sikerült a trónra lépés, de remek évet zárt az U18-as csapat

Ezüstérmet szerzett a junior (U18-as) vízilabda világbajnokságon a magyar női válogatott, miután a vasárnapi döntőben kikapott a csapat a görögöktől.

Még a csoportmérkőzések során az Egyesült Államoktól elszenvedett egyetlen vereséggel a háta mögött menetelt a fináléig Mihók Attila szövetségi edző alakulata. A lányokra az a Görögország várt az ausztráliai torna döntőjében, akik száz százalékos mérleggel rendelkeztek a találkozó előtt.

Görögország  Magyarország 9-5 (2-0, 4-2, 2-1, 1-2)
Magyarország: Horváth A., Doroszlai (kapusok) - Kele, Miskolczi 1, Garda 2, Illés, Gurisatti, Ziegler 1, Kövesdi, Gémes, Horváth B. 1, Sikter, Hajor.

Sajnos nem kezdődött jól a mérkőzés, a magyarok az első góljukat a második harmadban szerezték a dunaújvárosi Horváth Brigitta révén, ekkor viszont a görögök már háromnál jártak. A folytatásban sem változott meg a játék képe, továbbra is az ellenfél dominált, a félidőben már 6-2 volt a görögök előnye. A záró két harmadban is csak futottunk az eredmény után, maradt a négygólos különbség a végén is. A magyar lányok előzetesen az aranyérem megszerzését tűzték ki célul, így érthető volt szomorúságuk, de azért bizton állíthatjuk: egy világbajnoki második hely miatt sem kell szégyenkezniük.

Mihók Attila ugyan nagyon csalódott volt a vereség miatt, de azt is hozzátette: a lányok sokat tanulhattak a világbajnokságon, aminek később nagy hasznát veszik.

- Azt hiszem ma Görögország minden poszton jobb volt nálunk, teljesen megérdemelték a győzelmet, reális eredmény született - tette hozzá a szakvezető, akinek munkáját ezúttal is a szentesi Oltyán Gyula segítette. A remeklő csapatot a világbajnoki tornára is elkísérte a női felnőtt válogatott szövetségi kapitánya Merész András. A magyar hölgykoszorúban - a dunaújvárosi csapat trénerén kívül - négy játékos: Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Hajor Orsolya és Ziegler Diána képviselte a dunaújvárosi színeket.

Utazás előtt még "csak" egy Európa-bajnoki ezüstje volt a Horváth, Gurisatti, Ziegler, Hajos négyesnek - a VB-ről is  ezüsttel térnek haza (Fotó: Vohlmann György)

A harmadik helyért rendezett összecsapáson Oroszország 13-12-re nyert az Egyesült Államok ellen. A fiúk döntőjében is érdekelt volt a magyar válogatott, ahol végül ők is ezüstérmet szereztek, miután az olaszok 10-8-ra jobbnak bizonyultak.

A Mihók-csapat teljesítményének értékét növeli, hogy a lányok az oroszországi Eb után ismét dobogóra álltak egy világversenyen. A legtöbbjükkel, így az újvárosiakkal is, előbb-utóbb találkozunk a felnőtt válogatottban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!