Sport

2016.12.13. 21:10

Jótékonysági bállal búcsúztatják az idei évet

Dunaújváros - Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép csoportjában a negyedik helyen telel a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Az újvárosi együttesnél az NB II-ből történő kiesést követően tulajdonképpen generációváltás történt, aminek következtében célként a harmadosztályú tagság biztos megtartását, illetve a negatív folyamatok megállítását tűzték ki célul a 2016/2017. évi bajnokság őszi szezonjának kezdetekor. A gárda azonban harminchat pontot szerzett, és majdnem végig a bajnoki dobogón állt, ahonnan csak az előrehozott első tavaszi fordulót követően csúszott le. A fiatal csapat teljesítményét Dobos Barna vezetőedzővel értékeltük.

- Senki nem várt ilyen produkciót tőlünk. Hazai pályán egészen kiváló teljesítményt nyújtottunk. Akaratban és játékban csak dicséret illeti a játékosokat. Csapatként teljesítettünk jól, de ha mégis ki kell emelni játékosokat, akkor mindenképpen a kapusunkat, Vaszócsik Viktort említeném, akinek teljesítménye kellemes meglepetés volt számomra. A védelemből Csendes Pétert lehetne kiemelni, a támadók közül Dobos Áront, aki tizenhat évesen meghatározó játékosává vált a csapatnak. Természetesen nem szabad szó nélkül elmenni Tóth Tibor rendkívül gólerős játéka mellet sem.

Dobos Barna vezetőedző szerint akaratban és játékban csak dicséret illeti a játékosokat Fotó: DH-archív

- A kiegyensúlyozott őszi szereplésbe valahogy nem illett bele az utolsó három mérkőzés, ahol csupán egy pontot szereztek

- A végére elfogyott a koncentráció, ami elsősorban a kapott góloknál látszott. Több játékos alacsonyabb osztályból érkezett, akik belefáradtak a hosszú szezonba.

- Viszonylag állandó összeállításban kezdték a mérkőzéseket

- A nyári felkészülési találkozókon kialakult egy stabil csapat, amely hozta az eredményeket, így nem igazán volt ok a változtatásra.

- A kezdőcsapatban helyet kapó fiatalokon kívül több feltörekvő tehetség is megmutathatta magát ebben az osztályban

- Valóban bemutatkozhatott az ifjúságiak közül Horváth Kevin, Novák Zsombor, Hamar István és Hompót Dani is, akik a jövő csapatának az erősségei lehetnek.

- Miben kell javulniuk a tavaszi folytatásban?

- Magasabb szintre kell emelni a játékunkat. Az ősszel elkövetett hibáinkat ki kell szűrni. Jobban kell alkalmazkodnunk az idegenbeli meccseinken, a kisebb és rosszabb talajú pályákhoz. Jobb csapatjátékkal kell ezen körülmények között produkálnunk az eredményesebb szerepléshez. Annak ellenére, hogy a legkisebb költségvetésű csapat vagyunk a mezőnyben, a lehetőségeink racionálisabb felhasználásával szeretnénk megerősíteni a keretünket, mert ennek a klubnak hosszú távon a másodosztályban kell szerepelni.

- Pénteken hivatalosan is lezárják ezt az évet

- A Béke étteremben tartjuk a klub hagyományos karácsonyi ünnepségét, ahol a csapatok és korosztályok legjobbjai különdíjakat kapnak. Este pedig ugyanitt rendezzük az első jótékonysági bálunkat, amelynek bevételéből orvosi műszereket szeretnénk venni. Ezek az eszközök a sérült labdarúgók minél hatékonyabb rehabilitációját segíthetik majd elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!