Sport

2016.03.15. 20:51

Jön a Fehérvár AV19!

Dunaújváros – Holnap a DAB jégkorongcsapata a Magyar Kupában (18.15) a Fehérvár AV19- et fogadja. A juniorok megverték a Miskolcot.

Agárdy Csaba

A Fehérvár AV19 Debrecenben kezdte meg a Magyar Kupa sorozatot, és a vártnál szorosabb mérkőzésen sikerült csak felülmúlni a hazaiakat, akik az első harmad után még vezettek a jórészt EBEL játékosokkal kiálló Volán ellen. A középső játékrészben fordított a FAV19, az utolsó húsz percben pedig nem született már gól, így 4-3-ra nyerte debütáló meccsét a fehérvári együttes a kupában. A következő ellenfél a Dunaújvárosi Acélbikák csapata lesz a fehérváriak számára. Ha az idei találkozókat nézzük, abszolút nincs miért izgulnia a Volánnak. Mindhárom dunaújvárosi összecsapást rendes játékidőben sikerült behúzni a fehérvári fiúknak, és mivel itt Hannu Järvenpää és Sille Tamás irányításával az EBEL játékosokkal felálló FAV19 lép jégre, pláne nincs miről beszélni.

Két győzelemig játszanak a juniorok a bajnokság ötödik helyéért. Vasárnap Miskolcon találkoznak Fotó: Ady Géza

Ráadásul az Acélbikák légiósai már elhagyták a csapatot a MOL Liga alapszakaszának végén, miután a DAB nem végzett rájátszást érő helyen, így már Magyar Kupa küzdelmeknek sem vághattak neki túl vérmes reményekkel. A fehérváriaknál több sérült is van a MOL Liga elődöntőnek köszönhetően, a bokafájdalmakra panaszkodó Rajna Miklós, a térdfájdalmakkal küzdő Sárpátki Tamás és Bartalis István, a felkarsérülést elszenvedett Szabó Krisztián, valamint a kézsérült Vincze Péter. Közülük kérdéses ki tud majd jégre lépni. A mérkőzést szerdán 18.15-kor rendezik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A kupamérkőzések mellett a junior gárda is játszott a bajnokságban hétfőn. Az ötödik helyért vívott küzdelemben 5-1-re nyertek az egyik fél két győzelméig tartó párharc 1-1-re áll.

Dunaújvárosi Acélbikák – Miskolci Jegesmedvék 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)

Dunaújvárosi Acélbikák: Lajcs – Krukk (1), Dörök, Odnoga 2, Nagy 2 (2), Mátyásy 1 (1) – Kedves, Kéner, Bekő, Major, Kolath – Kis, Vinkler. Edző: Revák Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!