Sport

2016.06.10. 15:20

Komóczi Gábor emlékére birkóztak Dunaújvárosban

A Dunaferr Sportegyesület a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal közösen rendezte meg a Komóczi Gábor Emlékversenyt és Emlékgálát.

A rendezvényen megemlékeztek az egykori kiváló sportolóról, mesteredzőről, Komczi Gáborról. A kadet szabadfogású országos rangsorversenyen (mely ennek a korosztálynak Eb-válogatója is volt egyben) és a meghívásos centrumversenyen több mint százhúsz birkózó lépett szőnyegre a Dunaújváros Sportcsarnokban három szőnyegen. A viadalt Hingyi László, a DMJV oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke, valamint Kovács István világbajnok, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke nyitottak meg.

Az eredmény kiválóan alakult a dunaújvárosiak számára, hiszen a kadetok és a diákok versenyén is csapatban a Dunaferr SE lett az első (kiegészülve a fiók szakosztályai eredményeivel, amelyek az Enying VSE és a Gurics György BDSE). Az eseményen lehetőség nyílt arra, hogy a sportággal néhány hónapja ismerkedők megméressék magukat, és közben figyelemmel kísérhessék a 15-16 évesek kemény küzdelmeit az Európa-bajnokságra való kijutás érdekében. Bánkuti Zsolt, a kadet szabadfogású válogatott edzője 58 kilogrammban a dunaújvárosi Kiss Károlyt javasolja az Európa-bajnokságon való részvételre, amelyhez a Magyar Birkózó Szövetség szakmai bizottságának, majd elnökségének jóváhagyása szükséges.

A rendezvényen jelen volt Szilágyi Péter, a dunaújvárosi Decathlon Áruház igazgatója, aki a birkózó-szakosztály részére egy 100 000 Ft értékű asztalitenisz-asztalt ajánlott fel. Ezúton is szeretnénk megköszönni sportágunk támogatóinak a segítséget, valamint külön köszönjük Vári Istvánnak, Kozma Gyulának és Kernács Pálnak, hogy a rendezvényt külön is támogatták.

A dunaújvárosi edzők így látták a versenyt.

Szabó Róbert: - A tanítványaim közül Kiss Máté Attila és Tóta Csongor aranyérmet szerzett, ők mindhárom mérkőzésüket megnyerték. Két ezüstérmet és három bronzérmet is begyűjtöttünk, összességében jól birkóztak a gyerekek.

Kiss Károly: - A gyermek korcsoportban kezdőkkel vettünk részt, akik szeptemberben kezdtek ismerkedni a sportággal. Ez volt az első megmérettetésük. Oláh Denisz 26 kg-ban aranyérmet szerzett. A többiek is bátran küzdöttek, számos ezüst és bronzéremnek örülhettek a végén. A diákok közül Gajzer Bálint 32 kg-ban négy mérkőzést nyert magabiztosan, ezzel aranyérmes lett, és megkapta a legjobb dunaújvárosinak járó különdíjat is. Szenczi Alexandra (46 kg) pár hónapos kihagyás után újra bekapcsolódott az edzésekbe és jó birkózással szintén aranyérmet szerzett. A kadet korosztályban hét sportolónk lépett szőnyegre, közülük öten végeztek pontszerző helyen. Sipos Attila (50 kg) és Kiss Károly (58 kg) első helyen végzett, bronzérmes lett Farkas Zoltán a 85 kg-osok között, Szabó Péter (85 kg) 4. és Ignácz Viktor (54 kg) 5. helyet szerezte meg. Veres-Kovács Ádám (ő még diák korcsoportos) és Masinka Csaba nem jutott a legjobb 6 közé.

Szabó Miklós: - A gyermek korcsoportosok nagyon jó teljesítményt nyújtottak, hiszen Pogonyi Dávid (26 kg), Világh Ágoston (32 kg), Világh Boldizsár (30 kg) és Kovács Levente (46 kg) is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Diák II. korcsoportban Takács Petra bronzérmet, Paulus András ezüstérmet szerzett. Minden versenyzőm bátran és szépen küzdött, ügyesen birkóztak. Világh Boldizsár különdíjat is kapott. Kiemelném Kovács Levente teljesítményét, aki élete első versenyén aranyérmes lett. Az egyik mérkőzését 12-4-es hátrányból fordította meg.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!