Sport

2016.03.13. 16:38

A két győzelemig tartó párharcban hátrányba került a Dunaferr SE csapata

Dunaújváros - A férfi röplabda NB I rájátszásában a legjobb négy közé kerülésért játszott páros csata első mérkőzésén, szombaton idegenben szenvedett vereséget a Dunaferr Sportegyesület csapata.

Gallai Péter

VRC Kazincbarcika - Dunaferr SE

3:0 (24, 20, 20)

KSK Tornacsarnok., 200 néző. Vezette: Mezei Zoltán, Nagy Lajos.

VRC Kazincbarcika: Szabó D., Toronyai, Kovács Z., Árva, Banai, Juhász, Dudás (liberó) Csere: Bene (liberó). Vezetőedző: Toma Sándor.

Dunaferr SE: Kun, Gebhardt N., Kholmann, Stefanovics, Hatvany Zs., Kalmár, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Szabó P., Bohnicsek, Kiss M., Móró, Guzmics. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Mindkét gárda rendkívül idegesen kezdte a mérkőzést, ami elsősorban rengeteg nyitás, valamint ki nem kényszerített hibában mutatkozott meg. A végjátékig fej-fej haladtak a csapatok, amelyben a hazaiak koncentráltak jobban. A második játékrészt gyengén kezdték az újvárosiak, amit a rutinos hazaiak kihasználtak, és több ponttal elhúztak. Az így megszerzett előnyüket végig meg is tartották. A harmadik szett eleje szoros volt, de egy hullámvölgyet követően magabiztos játékkal nyertek a házigazdák.

Tomanóczy Tibor: - Jól kezdtük a találkozót, de a folytatásban több hibát vétettek játékosaim. Csupán az első szettben voltunk partiban a hazaiakkal. A folytatásban beragadtunk egy-egy állásban, és így többször is három-négy pontot zsinórban vesztünk. Ezt követően csak szaladtunk az eredmény után. A mutatott játéknál sokkal több van bennünk. Ezúttal a rutinosabb, kevesebb hibával játszó Kazincbarcika megérdemelten győzött. Ahhoz, hogy sikerüljön egyenlítenünk a párharcban, csütörtökön sokkal jobban kell koncentrálnunk.

Toma Sándor: - Az első játszmát magunknak tettük nehézzé, hiszen blokkvédekezésünk nem volt hatékony. A sikerünket annak köszönhetjük, hogy ebben feljavultunk, valamint bejöttek a taktikus nyitásaink.

A második mérkőzést március 17-én, csütörtökön 17.30 órakor rendezik a Dunaújváros Sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!