Rangadó lett a meccs

2017.12.27. 20:05

A Diósgyőri Jegesmedvék itt szeretnének előrelépni

Nagy rangadó előtt áll a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A címvédő és listavezető DVTK Jegesmedvéket fogadják csütörtökön. (18 óra).

AGÁRDY CSABA

Két, jó formában lévő csapat találkozik csütörtökön a jégcsarnokban Fotó: AG

Három nap alatt a két legerősebb ellenféllel kell felvennie a kesztyűt a Dunaújvárosi Acélbikák csapatának, hiszen december 26-án még a MAC otthonában vendégeskedtek és arattak nagyszerű győzelmet (4-3), két nappal később, 28-án pedig már a DVTK Jegesmedvéket fogadják a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Azariéknak van mit visszaadniuk, hiszen a csapatok eddigi két Erste Liga-találkozóján mindkétszer a Jegesmedvék hagyták el győztesen a jeget.

Jason Morgan, a DAB vezetőedzője így nyilatkozott a mérkőzés előtt: – A holnapi napot felfoghatjuk egy kihívásként. Nem lehetünk elégedettek a keddi győzelmünkkel. Legutóbb nagyon közel voltunk Miskolcon, de egy percnyi kihagyás elég volt a harmadik harmadban, akkor pedig két gyors góllal lőtávolon kívül kerültek tőlünk. Nagyon szoros védekező munkát kell produkálnunk holnap, és persze a csapat minden tagjának bele kell tennie a tőle telhető maximumot a közösbe, ha sikeresek akarunk lenni. Vannak nagyon nagy támadópotenciállal rendelkező csatárjaik, akik kegyetlenül ki tudják használni a hibáinkat. Ahogy mondtam is, remek teszt lesz ez a számunkra.

Két, jó formában lévő csapat találkozik csütörtökön a jégcsarnokban Fotó: AG

A mi biztos, a bajnokságot nehezen kezdő dunaújvárosi csapat mindenki számára kemény ellenfél lett.

Az is tény, hogy a Jegesmedvék ellen sem a bajnokságban, sem a kupában nem tudott nyerni a dunaújvárosi csapat, vagyis itt az ideje, hogy hazai környezetben, végre megszülessen az első győzelem.

Bíró Ignác, a miskolciak szakmai igazgatója nagyon kemény mérkőzésre számít: – A bajnokság elején nem számítottunk arra, hogy rangadót játszunk majd az alapszakasz végén a dunaújvárosi csapattal. Mindent elmond az Acélbikák erejéről, hogy szerdán nyerni tudtak a MAC-nál. Nekünk két győzelemre van szükségünk ahhoz, hogy megnyerjük az alapszakaszt, az elsőt Dunaújvárosban szeretnénk megszerezni. Viszont az nagyon tetszik, hogy Dunaújvárosban a fiatalokra építenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában