Sport

2016.03.23. 20:50

Ismét a jövő tehetségeit láthatjuk az Arany Üstön, akikből klasszisok válhatnak

Dunaújváros - Egy gombostűt sem lehetett leejteni szerda reggel a Fabó Éva Sportuszodában, amikor elrajtolt az ország egyik legnagyobb múlttal rendelkező utánpótlás úszóversenye.

Gallai Péter

Az összes hazai és három külföldi klubot felvonultató seregszemle ünnepélyes megnyitója a Himnusszal kezdődött szerdán délelőtt, majd Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy azok a gyerekek mérik össze erejüket immár harminchetedik alkalommal Dunaújvárosban, akik kora reggel és iskola után is azért dolgoznak keményen az edzéseken, hogy a legjobbak legyenek.

- Az olimpia évében minden verseny fontos, ez is. Különösen, hogy a korábbi évtizedekben ezen a jeles eseményen számtalan olyan fiatal ugrott vízbe, aki a későbbiekben a világ legnagyobb sporteseményén is sikeres tudott lenni. Minden bizonnyal most is nagyon sokan vannak itt, akiknek az az álmuk, hogy eljussanak az ötkarikás játékokra. Ez a verseny egy állomás lehet ezen az úton, azt kívánom mindenkinek, hogy érje el kitűzött céljait a következő években - mondta, s megköszönte a szervezést, valamint az anyagi támogatást mindazoknak, akik segítettek abban, hogy ez az egyedülálló rendezvény idén is megvalósulhasson.

Majd az előfutamokkal elkezdődött a verseny, természetesen a Dunaferr SE indulóival. Volt, akinek egyéni legjobbjának megdöntése volt a cél, míg mások esetében elvárás volt a finálés szereplés. Sőt, a dunaújvárosiak közül a délutáni, esti döntőkbe jutott fiatalok közül szinte mindannyian győzelemre esélyesként ugrottak medencébe.

Az idei első Dunaferr SE aranyérmet Selmeci Levente szállította, aki 200 méter vegyesen, a 2001-02-es születésű korosztályban nyert. Majd ugyanebben az évjáratban Böde Laura nyolcadikként zárta a 200 női gyorsot.

200 gyorson a fiúk 2002-03-as mezőnyében Weiter Dávid a dobogó második fokára tudott felállni, míg az idősebbeknél Selmeci Levente már a második elsőségének örülhetett a nap során.

Az egyéni számokat Fekete Dóra foglalta keretbe, aki a 2001-02-esek között 100 mellen utasított maga mögé mindenkit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!