11°
22°
11°

Ismét a jövő tehetségeit láthatjuk az Arany Üstön, akikből klasszisok válhatnak

Dunaújváros - Egy gombostűt sem lehetett leejteni szerda reggel a Fabó Éva Sportuszodában, amikor elrajtolt az ország egyik legnagyobb múlttal rendelkező utánpótlás úszóversenye.

Az összes hazai és három külföldi klubot felvonultató seregszemle ünnepélyes megnyitója a Himnusszal kezdődött szerdán délelőtt, majd Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy azok a gyerekek mérik össze erejüket immár harminchetedik alkalommal Dunaújvárosban, akik kora reggel és iskola után is azért dolgoznak keményen az edzéseken, hogy a legjobbak legyenek.

– Az olimpia évében minden verseny fontos, ez is. Különösen, hogy a korábbi évtizedekben ezen a jeles eseményen számtalan olyan fiatal ugrott vízbe, aki a későbbiekben a világ legnagyobb sporteseményén is sikeres tudott lenni. Minden bizonnyal most is nagyon sokan vannak itt, akiknek az az álmuk, hogy eljussanak az ötkarikás játékokra. Ez a verseny egy állomás lehet ezen az úton, azt kívánom mindenkinek, hogy érje el kitűzött céljait a következő években – mondta, s megköszönte a szervezést, valamint az anyagi támogatást mindazoknak, akik segítettek abban, hogy ez az egyedülálló rendezvény idén is megvalósulhasson.

Majd az előfutamokkal elkezdődött a verseny, természetesen a Dunaferr SE indulóival. Volt, akinek egyéni legjobbjának megdöntése volt a cél, míg mások esetében elvárás volt a finálés szereplés. Sőt, a dunaújvárosiak közül a délutáni, esti döntőkbe jutott fiatalok közül szinte mindannyian győzelemre esélyesként ugrottak medencébe.

Az idei első Dunaferr SE aranyérmet Selmeci Levente szállította, aki 200 méter vegyesen, a 2001-02-es születésű korosztályban nyert. Majd ugyanebben az évjáratban Böde Laura nyolcadikként zárta a 200 női gyorsot.

200 gyorson a fiúk 2002-03-as mezőnyében Weiter Dávid a dobogó második fokára tudott felállni, míg az idősebbeknél Selmeci Levente már a második elsőségének örülhetett a nap során.

Az egyéni számokat Fekete Dóra foglalta keretbe, aki a 2001-02-esek között 100 mellen utasított maga mögé mindenkit.

 


Legolvasottabb

1
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
2
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
3
Gólyahír: velük gyarapodott Dunaújváros a napokban
4
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
5
Új üzemmel gazdagodott Dunaföldvár
krízisidőszak
Pekarek János
Senkit ne hagyjunk megfagyni!
Karambol / 29 perce
Baleset történt a Vasmű úton! Korlátozzák a forgalmat!
A baleset a Vasmű út és a Kohász utca kereszteződésénél történt.
Gyász
/"Beteg teste elpihent már, de lelke még velünk jár. Mert nem hal meg, kit eltemetnek. Örökké él, kit igazán szeretnek."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VÉGH LAJOS* 67 éves korában türelemmel viselt súlyos betegségben elhunyt. Búcsúztatója 2017. október 20-án, pénteken 11.30-kor lesz a dunaújvárosi temető ravatalozójában. Gyászolják felesége, gyermekei, menye és az Óvári és Végh család
önzetlen segítség / 45 perce
Lelkesedéssel épültek a kis házak!
Balla Tibor
mosolyt is kézbesít / 1 órája
Télen – nyáron nehéz a dolguk
Pekarek János
Programtippek / 1 órája
Kikapcsolódásra vágyik? Kaptár koncert és szüreti táncház is lesz hétvégén!
Nagy Annabella
látvány / 1 órája
A látvány feledteti a rossz múltat
LOVÁSZ LILLA
DH-ÖSSZEÁLLÍTÁS / 2 órája
Az ’56-os forradalom és szabadságharc megemlékezései
tarthatatlan állapot / 2 órája
A tiltás ellenére is bedobják a szemetet
Horváth László