Sport

2009.10.12. 02:27

Itthon is győztek

Dunaújváros - Két idegenbeli győzelem után szombaton hazai közönség előtt is diadalmaskodott a Dunaferr SE férfi röplabdacsapata az Extraligában. Az újvárosiak a Szolnokot győzték le.

Gróf András

Dunaferr - Szolnoki RK-SI 3:0 (15, 16, 22)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Kiss Zoltán, Szabó Zsolt.

 

Dunaferr SE: Baróti, Bokor E., Hatvany A., Hatvany Zs., Tomanóczi, Lukács, Pápai (liberó). Csere: Szűcs, Gelencsér B., Dávid, Szabó B. Gelencsér S. Edző: Ruffing Péter.

 

Ezen a mérkőzésen debütált jegyzőkönyvvezőként Engyel László, aki a nyáron hagyta abba az aktív játékot. Az ellenfélben viszont Csépke Gábor és Kovács Sándor személyében pályára lépett két olyan játékos, aki az elmúlt évben a Dunaferrt erősítette. A találkozó első pontját Tomanóczi leütése jelentette. Az első technikai szünetre négy pontos hazai vezetéssel vonultak a csapatok. Előnyét fokazatosan növelte az újvárosi gárda, amit a vendégek edzője 19:12-nél unt meg, és időt kért. A gyors taktikai megbeszélés nem vezetett eredményre, hiszen a végjátékban többek között Bokor Elek leütésének, és Hatvanyi Attila ász adogatásának köszönhetően tíz pont különbséggel nyerte a játszmát a Dunaferr. A második szettben a szolnokiak szerezték az első pontot. A hazaiaknál először 4:3-nál volt az előny, ami ezután fokozatosan nőtt. A hajrában beszállt Gelencsér Balázs, aki rögtön egy remek ponttal mutatkozott be. A szettgyőzelmet Tomanóczi védhetetlen nyitásból szerzett pontja jelentette. A harmadik játszmát a vendégek kezdték jobban. Tíz-tíznél volt először egyenlő az állás, majd ismét a szolnokiak percei következtek. Ekkor Ruffing Péter edző kért időt, s úgy látszik ő eredményesebben érvelt, mert a dunaújvárosi játékosok összekapták magukat. Sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, de a végjátékban 24:21-re elhúztak a hazaiak, és biztosan nyerték a játszmát, ezzel együtt a mérkőzést.

 

Az összecsapáson kiemelkedett Tomanóczi Tibor teljesítménye, akire a kritikus pillanatokban mindig számíthattak a csapattársak. Végig biztatta a fiatalokat, és példamutatóan küzdött a játéktéren. Ezzel tartást adott az együttesnek, igazi vezéregyéniség volt ezen a mérkőzésen.

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!