Sport

2017.05.11. 15:35

Ismét habzik a víz az öbölben

Dunaújváros - Az időjárás jobbra fordulásával vízre szállnak a száguldás szerelmesei is a dunaújvárosi öbölben. Szombaton és vasárnap két csapat gyakorolhat idén első alkalommal a vízen. A magyar válogatott bajnokok sorát felvonultató különítmény, valamint a világbajnokságra készülő gyermek- és ifjúsági reménységek csoportja.

Dunaújvárosi Hírlap

A rutinos válogatottat Bodor Péter vezeti, de vízre készül Tábori Áron, Török Zoltán, az osztrák licenccel versenyző Csákó Ferenc, és ha a technika összeáll, Cserni Béla is. Az első vízreszállás már látszatni engedi a szezonban várható előre lépést, lehetőséget ad az új fejlesztések kipróbálására. Ezt várjuk például Bodor Pétertől, akinek motorjába belekerülnek az idénre fejlesztett titánium alkatrészek is. Sikereket várunk az újra versenyző Tábori Árontól is, aki rengeteg munkával alakította felszerelését az új szabályoknak megfelelő paraméterűre. De mindenki dolgozott a télen a sikeres szereplés érdekében, hiszen a négyszáz oldalas előírás sok kötelezettséget és lehetőséget tartalmaz mindenki számára.

Bodor Péter kipróbálhatja az új fejlesztéseket is az első vízre szállás alkalmával
Fotó: MMSZ

A válogatott edzése mellett egy másik fontos eseményre kerül sor, első alkalommal gyűlnek össze az idei gyermek- és ifjúsági világbajnokság toborzó és egyben válogató edzésére a magyar csapat várományosai. A világbajnokságra Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten kerül sor augusztus 9. és 13. között a hat és tizennyolc éves ifjak részére hét korcsoportban. A bóják között bemutatott vezetési gyakorlatok mellett kötélcsomók elkészítésében is meg kell mutatkozni. A korábbi válogatók, és az előzetes jelentkezés alapján a motorcsónak szövetség több mint harminc meghívót küldött ki az összetartásra az ország sok településére.

Várnak fiatalokat például Balatonalmádiból, Bajáról, Miskolcról és természetesen Dunaújvárosból is. Aki kedvet és tehetséget érez ehhez a sporthoz, még csatlakozhat, külön meghívás nélkül is. Az eligazításra szombaton kilenc órakor kerül sor a Klub Hotel konferenciatermében. Várnak minden korosztályba jelentkezőket, a vizes szerepléshez szülői nyilatkozat szükséges. A felszerelések teljesen biztonságosak, az ellenfél csak a stopper! Aki a hét végi kellemesnek ígérkező időjárásban lelátogat az öbölbe, az izgulhat a rutinos bajnokoknak csakúgy, mint az első szárnycsapásaikat próbálgató motorcsónakos palántáknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!