Sport

2009.07.31. 02:29

Ismét gólok a homokon

Dunaújváros - Nem véletlen, hogy a nemrégiben megrendezett rácalmási pályaavató tornán - egyszóval a strandkézilabdáról van szó - fölényesen nyert a Milpress női csapata.

Jankó Árpád

Egy szezont hagyott ki ez a női csapat - évekig Ferrecirk néven szerepeltek -, és most más néven aratják le a babérokat. Beneveztek az országos strandkézilabda bajnokságba is, ahol több kvalifikációs versenyt rendeznek. A győztes csapatok kerülnek majd be az augusztus 15-16-i balatonboglári országos döntőbe.

Az egyik ilyen kvalifikációs viadal Pakson zajlott, július 18-án. Ezen négy női csapat indult: a Tolna, a Soltvadkert, a Gumimacik és a Milpress. Ezen a jól sikerült tornán a csapat célja igazából az eredményes visszatérés és a gyakorlás volt, de ennek ellenére sikerült a gárdának megnyernie a versenyt. Így már a döntőben érezhetik magukat a hölgyek. Íme a sikeresen kézilabdázó csapat tagjai: Varga Brigitta, Peterdi Andrea, Sárdi Tímea, Balogh Anita, Trautmann Nikoletta, Szirmai Zita, Sánta Dóra, Pavelekné Kovács Judit és Némethné Killer Zsanett.

Ebben az évben hiányzik a csapatból Hingyi Beatrix, aki anyai örömök elé néz, illetve Zsákai Zsuzsanna, aki pedig vállműtéten esett át. Minden bizonnyal egy év múlva már mindketten ismét erősíteni fogják a csapatot.

A Milpress együttese most ismét egy kvalifikációs versenyre készül, amelyet augusztus első hétvégéjén rendeznek majd meg a százhalombattai homokon. Ezen a viadalon már a legfontosabb feladat a gyakorlás, a csapatépítés lesz, hiszen ez is jó alkalmat nyújt a játékosoknak a felkészülésre az országos döntőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!