Sport

2014.05.13. 16:30

Floorball: Ismét bajnok a BME

Az elmúlt hétvégén a Dunaújvárosi Főiskola Campus Arénája adott otthont a háromnapos floorball Magyar Egyetemi, Főiskola Országos Bajnokságnak.

Gróf András

A tizenegyedik alkalommal megrendezett viadal pénteki nyitómérkőzésén a Dunaújvárosi Főiskola együttese 8-1-re verte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem csapatát. Az újvárosiak a folytatásban 5-0-ra legyőzték az Eszterházy Károly Főiskola gárdáját. A szombati folytatásban azonban már nem voltak ennyire eredményesek a dunaújvárosiak. Először a Szegedi Tudományegyetemtől kaptak ki 4-1-re, majd a Semmelweis Egyetem is diadalmakodott ellenük 3-2-re. A vasárnapi helyosztón így csak 7-8. helyért küzdhettek az újvárosiak. Ezen az összecsapáson 5-1-re verték az Eszterházy Károly Főiskola csapatát. A záró játéknap legfontosabb két mérkőzése természetesen a bronzért vívott összecsapás és a döntő volt. A harmadik hely sorsa a Budapesti Corvinus Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem között dőlt el. A szegediek szereztek vezetést, de utána háromszor is a fővárosiak voltak eredményesek. A végjátékban csak a szépítésre futotta a szegediek erejéből, így 3-2-re a Corvinus nyert. Ezzel a budapestiek megszerezték a torna harmadik helyét.

Ezután következett a bajnoki címet eldöntő megmérettetés a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Debreceni Egyetem között. A fináléban parázs mérkőzést láthattak a kilátogató érdeklődők. Csupán két találat született a döntőben, de mindkettőt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem játékosa szerezte, így 2012 után ismét ők szerezték meg a bajnoki címet.

Összességében elmondható, hogy nem érdemtelenül, hiszen az egész torna folyamán kiemelkedő, összeszedett és eredményes játékot produkáltak. Ezzel méltó módon vívták ki újra az első helyért járó serleget, és az aranyérmet.

A torna végeredménye: 1. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 2. Debreceni Egyetem, 3. Budapesti Corvinus Egyetem, 4. Szegedi Tudományegyetem, 5. Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpont, 6. Eötvös Lóránd Tudományegyetem, 7. Dunaújvárosi Főiskola, 8. Eszterházy Károly Főiskola, Eger, 9. Széchenyi István Egyetem, Győr, 10. Miskolci Egyetem, 11. Óbudai Egyetem, 12. Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

A rendezvény különdíjasai: Szabadi Gábor (Dunaújvárosi Főiskola) a torna legeredményesebb játékosa, Lődör Kristóf (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) a torna legjobb mezőnyjátékosa, Jani Sándor (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) a torna legjobb kapusa, Krecz Veronika, (Debreceni Egyetem) a torna legjobb női játékosa.

A 2014. esztendei floorball MEFOB All Star csapatába a következő játékosok kerültek: Osváth István (Szegedi Tudományegyetem), Zelei Kristóf (Budapesti Corvinus Egyetem), Tóth Bence (Széchenyi István Egyetem, Győr), Rési Tamás (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), Burai Péter (Debreceni Egyetem), Blaumann Ádám (Budapesti Corvinus).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!