Sport

2013.04.10. 19:24

Ismét a berényi akarat győzött

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszának a felsőházában, a 7. fordulóban a tabellán 2. helyezett Alba Fehérvár Jászberényben lépett pályára, és 4 ponttal kikapott.

Matók János

Nem a legjobban alakultak a dolgok az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszának a felsőházában, annak is a 7. fordulójában. Nem, mert az éllovas Szolnoki Olaj a Tisza-parti rangadón 73-68-ra győzött a Paksi Atom ellen, amíg az Alba Fehérvár sajnos kikapott Jászberényben.

TOP COP Security Jászberény - Alba Fehérvár 94-90 (27-21, 29-15, 19-23, 19-31).
900 néző, vezette: Pálla Z., Bognár T., Boros T. Jászberény: RAKICS 16/6, Soós 13/3, MARKOVICS 21, DRAMICSANIN 18/9, HORTI 11, csere: DJIKANOVICS 10, Mladenovics 3/3, Török 2, Szabó P. Vezetőedző: Földi Sándor. Alba Fehérvár: MOORE 27/12, Smith 11, Szabó Zs. 5, JONES 11, KELLER Á. 8, csere: Hollis 13/3, Juhos 6/6, Lekli 6, Supola 3/3, Bódi . Vezetőedző: Dzunics Braniszlav, edző: Matus Gábor.

 

Az Alba válogatott játékosa, Szabó Zsolt 5 pontot szerzett a mérkőzésen (Fotó: Fási László)


Nehéz összecsapásra számíthatott az MK-győztes látogató Jászberényben -  ezt Dzunics Braniszlav előre megjósolta -, s ez a találkozón sajnos be is bizonyosodott. A hazaiak élükön a honosított Rakiccsal szó szerint nekimentek a vendégeknek, s az első, majd a második negyedben is őrizték, sőt, növelték az előnyüket. Bár a másodikban az Alba Hollisnak köszönhetően felzárkózott, ám a játékos ezt követően összeszedett egy technikait, s ez láthatóan megfogta a csapatot.

Nem ment a játék a vendégeknek, a jászberényiek a szerb légiósokkal az élükön apait, anyait beleadtak a győzelem érdekében. A szünet után meglépett a hazai csapat, már 20 ponttal is vezetett, amikor Moore az első pontjait szerezte. Csak az utolsó negyedben játszott valós tudásához méltóan az Alba Fehérvár, amely csapat egy 13-0-ás rohamot produkált, s azzal 2 pontra felzárkózott, miközben a hazaiak akkor már 5 perce eredménytelenek voltak. Ám akkor Markovics betalált, közben Smith és Hollis is kipontozódott a vendégektől, s már hiába volt Moore és Supola pontos triplája, a Jászberény végül legyőzte a látogatókat. Az Alba szombaton a Kaposvárt látja vendégül. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!