klubmenedzser lesz

2018.06.05. 19:58

Imre Vilmos újra a Kohásznál

Még tulajdonképpen nem munkálkodik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiában, de máris felhívta magára a figyelmet Dunaújvárosban.

Jankó Árpád

Imre Vilmos edző (középen) Fotó: Hankusz Kálmán / DH

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a NEKA ifjúsági férficsapata megnyerte vasárnap Dunaújvárosban a bajnoki négyes döntőt. (Az ifik mellett a serdülők is az egyetem sportcsarnokában küzdöttek meg a végső győzelemért.) S ennek a bajnokcsapatnak a szakvezetője Imre Vilmos, akit nem nagyon kell bemutatni a sportágban járatosoknak. A Balatonfüred csapatát juttatták a második helyre a rendes játékidőben elért döntetlen utáni hetespárbajjal.

Imre Vilmos edző (középen)
Fotó: Hankusz Kálmán / DH

A kézilabdában jártasak jól tudják, a Kohász a közelmúltban „leigazolta” Imre Vilmost, a Dunaferr régi játékosát, szakvezetőjét, aki klubmenedzser lesz a női csapatnál a távozó Horváth Tibor helyén. – A bajnoki négyes döntőben a sors is úgy akarta, hogy pont régi nagy csatáim helyén, Dunaújvárosban, az egyetem csarnokában szerezzük meg az aranyérmet. Négy évvel ezelőtt a balatonboglári NEKA kézilabda-akadémia megszervezésében is részt vettem, tehát vannak tapasztalataim. Feladatom lesz a kapcsolattartás a szövetséggel, tehetségek felkutatása és az egyesület működésének szolgálata.

Feladata lesz a tehetségek felkutatása

A munkát Dunaújvárosban majd csak augusztusban kezdem el, mert a nyár folyamán szövetségi edzője leszek a junior Európa-bajnokságon szereplő csapatnak. Bár a négy év, amit a NEKA mellett töltöttem, szép periódusa a pályafutásomnak, de nyilván nagy reményekkel fogom majd elkezdeni a munkámat a Kohásznál. Hazajövök, és ez azt jelenti, hogy eszembe jutnak a régi szép emlékek, amikor kiváló férfijátékosokkal dolgoztam a Dunaferrnél: Zubai, Császár, Törő, Dénes János, aki alapember még a Tatabánya csapatában, Grebenár és a többiek. Ennyi nosztalgia belefér a váltásba. És jöhetnek majd az új, izgalmas feladatok – nyilatkozott Imre Vilmos klubmenedzser lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában