Sport

2013.06.28. 15:30

Ifjúsági és U23-as kajak-kenu Eb: Hajdu is döntős

Poznan – Pénteken az ifjúságiak C-1 200 méter előfutamaiban bemutatkozott az ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon a Dunaferr SE képviselője, Hajdu Jonatán is.

Gallai Péter

A Dunaferr SE sportolói közül csütörtökön már bemutatkozott Horváth Máté Sebestyén, aki négyesben ezer méteren bejutott a mai döntőbe. Ma a másik dunaújvárosi fiún, Hajdu Jonatánon volt a sor C-1 200 méteren, ő az első előfutamban szerepelt. A lebonyolítás szerint ezen a távon csak az első helyezettek jutnak be egyenesen a fináléba, a második és hetedik helyen végzők pedig a középdöntőben folytathatják.

Nos, Hajdu nem bízott semmit sem a véletlenre, nagyszerű teljesítményt nyújtva, megelőzve az azeri Mykytát, megnyerte futamát, s várhatja a döntőt. Szintén pénteken szállt vízre a C-2 500 méter középfutamában a másik dunaújvárosi, Horváth Máté Sebestyén, valamint párja, Duró József. A párosnak az első három hely valamelyikén kellett végeznie a fináléba jutásért, amit a fiúk tökéletesen oldottak meg, a moldáv és fehérorosz egység előtt az élen végeztek. A két kenus a C-4 1000 méter mellett ezen a távon is Eb-döntőben szerepelhet a hétvégén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!