Sport

2016.12.21. 22:20

Ifik remeklése, juniorok botlása

Dunaújváros - Az NB I B osztályban játszó két, dunaújvárosi női kézilabdacsapat közül a juniorok (a felnőtt csoportban) váratlan vereséget szenvedtek Marcaliban.

Jankó Árpád

A negyedik helyen álló DKKA-gárda 31-29 arányban vesztett. A vereség azért fájó, mert a szünetben még a dunaújvárosi lányok vezettek 13-10-re. Az első harminc percben jól is játszott a Kohász. A második félidőben azonban merőben megváltozott a Dunaújvárosi Kohász játéka.

Berkes Kitti (ifjúsági) célozza meg a marcali kaput Fotó: Ady Géza

Érthetetlen módon ellentétes előjelű játékot produkált a vendégcsapat, így tehát a Marcali teljes mértékben megérdemelten győzött. Hozzá kell tenni, hogy rengeteg ziccert is kihagyott a D. Kohász, a védekezés, a kapusteljesítmény is gyengére sikeredett.

A DKKA ifistái (a junior csoportban) jelenleg az NB I B-s bajnokságban hatodik helyen állnak, ami nagyon szép eredménynek számít. A lányok nagyszerű játékkal, edzőjüket, Vártok Ákost is meglepve kézilabdáztak, és a végén 39-25-re győzték le a marcali csapatot.

A győzelem értékét növeli, hogy a Marcali csapatában sok idősebb játékos is szerepelt a dunaújvárosiakhoz képest. Az első félidő végén 20-15-re vezetett a Kohász, tehát még nem volt különösebben jelentős a csapat előnye. Fordulást követően viszont védekezésben, támadásban is ragyogóan kézilabdáztak a lányok, és a végén tizennégy góllal győzték le a hazaiakat. A jók között is a legjobbak voltak: Kanyó (hat gól), Husti (8 gól).

Ezzel a szép győzelemmel fejezte be a félévet a csapat nyolc győzelemmel és öt vereséggel.

Újabb sorozat indul: a NEKA ellen február 10-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!