Sport

2017.04.06. 16:30

A negyedik Dunaújvárosi Kohász az ötödik Ipress Center-Vác sztárcsapatát fogadja hétvégén

Lezajlott a Magyar Kupa négyes döntője, amely nem hozott sikert a Kohász női kézilabdacsapatának, és máris folytatódik a bajnoki sorozat. Szombaton 13.30 órakor a Kohász a Vác együttesét fogadja.

Jankó Árpád

Nincs kedves emlékünk a váciak elleni párharcról, mert októberben Vácott 26-23-as vereséget szenvedett a dunaújvárosi együttes. Megismerkedhettünk egy komoly erőt képviselő gárdával, amelyben kiváló légiós válogatottak, világbajnokok szerepelnek. A dunakanyari csapat megerősödése a szakmai igazgatónak, Németh Andrásnak köszönhető, aki még annak idején az osztrák Hypo mestereként dolgozott együtt a két brazil világbajnokkal a szélső, immár harmincöt éves Alexandra Nascimentóval, és Barbara Arenhart kapussal. Utóbbi már volt a világ legjobbja is. Zseniális kézilabdázók, különösen Arenhart képes fantasztikus teljesítményre. (Ám úgy hírlik, hogy Nascimento térdsérülést szenvedett.) De sorolhatjuk a két, horvát válogatottat Basicót és Joveticet, a szerb válogatott Radosavljevicet no és a játékot szenzációsan irányító Temes Bernadettet, aki visszatért a német Metzingentől. Nos, a névsor nagyon ütős, de mégis a bajnokságban szembetűnő, hogy a váci együttes idegen pályán nem képes brillírozni. A legtöbb győzelmét hazai csarnokban aratta. A rangadókat idegen pályán elvesztette Szilágyi Zoltán edző együttese. Például Békéscsabán kikapott 23-22-re, Fehérváron pedig 31-25-re, Érden 27-20-ra. Egyszóval: akármilyen sztárok gyülekezete is a váci gárda, a kézilabda csapatjáték, és a csapat teljesítménye dönti el a találkozók végeredményét.

Rácz-Vincze Melinda dobása
Fotó: Ady Géza

Ennyit tehát a szombati ellenfélről. Minden tisztelet Németh András csapatáé, de Dunaújvárosban már egypárszor ők is megismerték, milyen a vereség íze. Ez most annál is inkább időszerű lenne, mert a balul elsült kupadöntőt követően a Kohásznak kötelező a bajnokságban javítani. Erre pedig a dunaújvárosi csapatra jellemző akarattal, lendülettel készül a gárda. A Kohásznak van tartása, és nem egy könnyen megijedő társaság. Nem légiósok csoportja, hanem magyar csapat, otthon játszik, amelynek hívei ott lesznek a lelátón. Lehet majd rájuk számítani. Legfeljebb, a szombati pörköltet majd korábban fogják megrendelni a ház asszonyától a korai kezdés miatt. (A 13.30-as kezdés a televíziós közvetítés miatt történik.)

György László, a D. Kohász edzője természetesen kielemezte a váciak játékát, betéve tudja, kik azok, akikre nagyon is oda kell figyelni.

- Fontos lesz a kapus, Arenhart átjátszása, és az is, hogy fegyelmezetten támadjunk. A váci kapus védést követően nagyon gyorsan indít, tehát vissza kell időben rendeződnünk. Védekezésben az agresszív játék fontos, s meg kell akadályozni az átlövéseiket. Leültünk a játékosokkal, megbeszéltük az elmúlt időszakot, és a jövőbeli céljainkat, munkánkat. Céltudatosan tesszük a dolgunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!